Αθηνά Μαξίμου: «Πήραμε μια κοινή απόφαση με τον Αιμίλιο ότι έχουμε βάλει μια τελεία σε αυτό»

Αθηνά Μαξίμου

«Τα παιδιά μας είναι οι παραστάσεις. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να γίνουν γονείς, είναι εγωιστικό να θέλεις σώνει και ντε να αποκτήσεις παιδί», λέει η Αθηνά Μαξίμου.

Στην εκπομπή «Mega καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη η Αθηνά Μαξίμου. Η γνωστή ηθοποιός σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση μοιράστηκε τις σκέψεις την για την υιοθεσία και την ψυχανάλυση, ενώ μίλησε και για τις δυσκολίες στο θέατρο και τη σχέση της με το σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη.

«Υπήρξε στιγμή που ήθελα βοήθεια και πήγα σε ψυχολόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνέβη κάτι στη ζωή μου που είχα την αίσθηση ότι είχα χάσει το “εγχειρίδιο”. Ο Αιμίλιος ήταν δίπλα μου. Υπάρχει κίνδυνος όταν κάνει μόνο ο ένας ψυχανάλυση. Με τον Αιμίλιο πηγαίνουμε μαζί.

Είμαστε μαζί από το 2005 με τον Αιμίλιο. Φυσικά και έχουμε περάσει κρίση στη σχέση μας. Το θέμα είναι να τα βάζεις κάτω με τον άνθρωπό σου και να βλέπεις αν αυτή η κρίση ξεπερνιέται. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Αιμίλιο, είναι ο άνθρωπος της ζωής μου», είπε αρχικά η Αθηνά Μαξίμου.

Η Αθηνά Μαξίμου αναφέρθηκε και στις σκέψεις της για την υιοθεσία ενός παιδιού: «Όσοι έχουν μπει στη διαδικασία υιοθεσίας ξέρουν ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Πήραμε μια κοινή απόφαση με τον Αιμίλιο ότι έχουμε βάλει μια τελεία σε αυτό. Τα παιδιά μας είναι οι παραστάσεις. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να γίνουν γονείς, είναι εγωιστικό να θέλεις σώνει και ντε να αποκτήσεις παιδί. Δεν μπορώ να πάω 60 χρονών και να θέλω ένα παιδί, το θεωρώ πολύ εγωιστικό, αυτό το παιδί όταν θα είναι 10 χρονών θα έχει ένα γονιό 70».

Αναφερόμενη στη σχέση της με το σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη, η Αθηνά Μαξίμου είπε: «Ο ανταγωνισμός δεν υπήρχε ανάμεσά μας, πολλές φορές μπορεί ο Αιμίλιος να μπει πιο πίσω για να στηρίξει κάποιον».

Μιλώντας για το κίνημα MeToo και για όσα ήρθαν «στο φως» μέσω των σχετικών καταγγελιών, η Αθηνά Μαξίμου είπε: «Φυσικά και έχω ζήσει, και έχω βιώσει, και έχω δει δύσκολες καταστάσεις, και είναι ευοίωνο που άνοιξαν οι γυναίκες την ψυχή τους και έδειξαν το τραύμα τους. Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα».

«Πέρασα κορωνοϊό πριν προλάβω να κάνω την τρίτη δόση, ο Αιμίλιος δεν κόλλησε. Ήμουν με ένα μπουκάλι οινόπνευμα και μάσκα στο σπίτι. Ήταν δύσκολο», είπε επίσης η Αθηνά Μαξίμου.