Αθηνά Ευμορφιάδη: «Μου είπαν πως δεν θα μπορέσω να κάνω ξανά παιδί, εκεί λύγισα»

Αθηνά Ευμορφιάδη

"Μου εμφανίστηκε δυο φορές καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας" εξομολογήθηκε η Αθηνά Ευμορφιάδη.

Η Αθηνά Ευμορφιάδη μίλησε για τη στενή φιλία με την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου στο Survivor και το πρόβλημα υγείας που τις ενώνει στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

Παρότι δεν ψηφίστηκες από τον κόσμο, σου έδωσε ο Γιώργος Λιανός την επιλογή να αποχωρήσεις γιατί, όπως είχες πει, δεν άντεχες άλλο μακριά από την οικογένεια σου.

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο βράδυ είχα μια συζήτηση με την Ευρυδίκη πάνω σε αυτό το θέμα κι αυτός είναι και ο λόγος που την είδατε να κλαίει όταν τελικά αποχώρησα. Της είχα πει ότι, αν τελικά ο κόσμος με κρατούσε, θα τον ευχαριστούσα που έδωσε κάτι από το υστέρημα του και με ψήφισε και θα έκανα μια προσπάθεια να κρατηθώ λίγο ακόμα στο παιχνίδι. Όταν όμως ο Γιώργος μού έδωσε την επιλογή να επιστρέψω στην οικογένεια μου, προτίμησα να φύγω. Η Ευρυδίκη αισθάνθηκε ότι αθέτησα τον λόγο μου και για αυτό την είδατε να ξεσπάει με αυτό τον τρόπο. Ήμουν το στήριγμα της μέσα στο παιχνίδι, όπως και εκείνη για μένα.

Αυτό το δέσιμο που υπήρχε ανάμεσα σε σένα και την Ευρυδίκη έχει να κάνει με το ότι περάσατε και οι δυο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας;

Ναι, ισχύει. Μου εμφανίστηκε δυο φορές καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας. Μάλιστα, την δεύτερη φορά μού είχαν πει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσω να κάνω ξανά παιδί. Εκεί ομολογώ ότι λύγισα. Και το μήνυμα που θέλω να δώσω σε όλες τις μανούλες είναι να πηγαίνουν τα κορίτσια τους να κάνουν το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Στη δική μου περίπτωση, στάθηκα τυχερή γιατί βρέθηκε στον δρόμο μου μια καταπληκτική γιατρός, που όχι μόνο μου έσωσε τη ζωή, αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να φέρω στον κόσμο και μια άλλη ζωή.