Ασπασία Κράλλη για Χρήστο Βαλαβανίδη: «Μας είπαν να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε αν θα ζήσει»

Χρήστος Βαλαβανίδης

"Είμαστε μαζί 50 χρόνια, είναι ένας μαραθώνιος" δηλώνει η Ασπασία Κράλλη

Η Ασπασία Κράλλη και ο Χρήστος Βαλαβανίδης μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Δυο στη Μία» και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριακού. Το ζευγάρι αναφέρθηκε στην κοινή του πορεία στη ζωή και το θέατρο αλλά και τις δύσκολες στιγμές που τους κράτησαν δυνατούς.

«Είμαστε παντρεμένοι 48 χρόνια και 2 χρόνια πριν άρα είμαστε μαζί 50 χρόνια. Είναι δηλαδή ένας μαραθώνιος. Όταν σπούδαζα στο Παρίσι, ένας κοινός μας φίλος μου λέει θέλεις να αγοράσεις ένα βιβλίο για να ενισχύσουμε έναν ποιητή; Αγόρασα το βιβλίο και συγκλονίστηκα από τα ποιήματα» διηγείται η Ασπασία Κράλλη και προσθέτει: «Μετά συναντηθήκαμε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και όταν ταύτισα τα ποιήματα με το πρόσωπο, τον ερωτεύτηκα».

Το ζευγάρι αναφέρθηκε και στη δύσκολη περίοδο που βίωσε, όταν ο Χρήστος Βαλαβανίδης νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο. «Φοβήθηκα για τον Χρήστο. Πήγαμε με την κόρη μου και μείναμε ξάγρυπνες όλο το βράδυ από πάνω του. Και οι γιατροί μου είπαν ότι σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε αν θα ζήσει. Το δεύτερο 24ωρο αναγκάστηκα να πάω στο θέατρο και πήρα τηλέφωνο την κόρη μου. Είχαμε σωθεί» θυμάται η ηθοποιός.

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης από την πλευρά του δηλώνει ότι η σύζυγός του είναι η κεντρική μούσα των ποιημάτων του και παραδέχεται ότι κάποιες φορές γίνεται ιδιαίτερα τεμπέλης.