«Αρνήθηκα να τραγουδήσω με τον Περικλή Στεργιανούδη στο Fame Story»

Μπάμπης Τσέρτος

«Έφυγα από την εταιρεία, κι αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος»

Στο Λοιπόν και την Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη ο Μπάμπης Τσέρτος. Ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα ριάλιτι σόου, ενώ μοιράστηκε μια άγνωστη μέχρι τώρα πρόταση που είχε δεχτεί από το «Fame Story», αλλά αρνήθηκε.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ριάλιτι σόου, που αφορούν σε διαγωνισμό τραγουδιού;

Από την αρχή η γνώμη μου ήταν αρνητική. Θεωρώ ότι όχι μόνο δεν προωθούν το τραγούδι, αλλά το κακοποιούν. Κάνουν μεγάλη ζημιά στα νέα παιδιά, παρότι μερικοί μέσα από εκεί μπορούν να κάνουν καριέρες, γι’ αυτό έχω αρνηθεί.

Μπάμπης Τσέρτος

Σας είχαν κάνει πρόταση να συμμετέχετε σε κριτική επιτροπή;

Ήταν ο τελικός του «Fame Story», με τηλεθέαση 95% και ήμουν στη δισκογραφική εταιρεία Warner. Ήξερα πριν γίνει ο τελικός ότι θα βγει ένα παιδί που λεγόταν Περικλής (σ.σ. Στεργιανούδης) και θα τραγουδήσει το «Πίνω και μεθώ». Μου τηλεφώνησαν από την εταιρεία να πάω με το συγκρότημα μου να παίξω στον τελικό και να τραγουδήσω μαζί του το τραγούδι μου. Αρνήθηκα, είπα στην εταιρεία: «Ξέρετε την άποψή μου και δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε κάτι για το οποίο διαφωνώ. Αν θέλετε να με στηρίξετε, να βγάλετε ένα δελτίο Τύπου ότι αρνήθηκα. Ξέρετε σε πόσους χιλιάδες ανθρώπους που αρνούνται όλες αυτές τις αηδίες θα τους ανεβάσετε το ηθικό, θα με αγαπήσουν περισσότερο και θα αγοράσουν και περισσότερους δίσκους μου;».

Δεν το έκαναν ποτέ, έφυγα από την εταιρεία, κι αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος. Κι άλλες φορές μου το έχουν ζητήσει να βγω και να κρίνω ένα παιδί, αλλά αρνούμαι, μου φαίνονται εμπορικά κατασκευάσματα. Μπορεί να έχουν ένα όφελος κάποια παιδιά, αλλά είναι «αλυσοδεμένα» τις πιο πολλές φορές. Βγαίνοντας από εκεί, έχουν συμβόλαια, που για 5 – 10 χρόνια τους έχουν δέσμιους.