Αργύρης Αγγέλου: Όλα όσα είπε για την διαμάχη του με την Google

«Αν δεν κέρδιζα τη μάχη, θα έφευγα, θα άλλαζα χώρα...».

Καλεσμένος στο «MEGA με μία» ήταν ο ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την δικαστική διαμάχη που είχε με την Google, σχετικά με τις αναρτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

«Δεν ήταν μια τόσο κολοσσιαία διαμάχη, ήταν ένα γεγονός που το εντόπισα, μου το είπαν και πήρα το δικηγόρο μου να τον ρωτήσω αν συμβαίνει, αν είναι οκ αυτό. Μου είπε ότι είναι παράνομο και από εκεί και πέρα κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και έγινε τόσο απλά. Δεν ήταν μια κολοσσιαία διαμάχη γιατί πήρε μεγάλες διαστάσεις. Και βλάκα να με έλεγε, το ίδιο πράγμα θα έκανα.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το δίκιο του και να επιτρέπει να εισχωρεί είτε είναι το ίντερνετ, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι οτιδήποτε, μέχρι εκεί που του έχεις επιτρέψει να μπει. Εγώ δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα, αν ήμουν ένας άνθρωπος που προκαλούσε, θα ήμουν τρελός να προσπαθούσα να το μαζέψω. Επειδή θεωρώ πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει απασχολήσει μόνο με τη δουλειά του, το θεώρησα ανήθικο. Δεν έχει σημασία τι λέει, σημασία έχει αν πρέπει να το λέει. Φαντάζεσαι να αρχίσει να γίνεται για τα πάντα αυτό;

Στείλαμε τα ασφαλιστικά μέτρα, εδώ στην Ελλάδα δεν βγάλαμε άκρη, τα στείλαμε έξω και μας απάντησαν αμέσως με χίλια συγγνώμη και το κατέβασαν. Κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και αυτό ήταν υπέρ μας σε σχέση με την τελεσίδικη δίκη που είναι σε πέντε, δέκα χρόνια. Φαντάζομαι θα κερδηθεί, φαντάζομαι θα βγει μια αποζημίωση, φαντάζομαι κάποια παραγωγή θα γίνουν αυτά τα χρήματα.

Αν δεν κέρδιζα τη μάχη, θα έφευγα, θα άλλαζα χώρα, νομίζω ότι θα ήταν από τα πιο άδικα πράγματα που θα μου συνέβαιναν. Θα ήταν πάρα πολύ άδικο. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι χυδαίο. Αν έβγαινα τρελός στη χυδαιότητα, θα τρελαινόμουν, θα άλλαζα χώρα. Θα πήγαινα στον αδερφό μου στην Αμερική, να πλένω πιάτα. Δεν μπορεί αυτό το κράτος να έχει διαβρωθεί τόσο. Δεν μπορεί το δίκιο του κάθε πολίτη να έχει καταπατηθεί τόσο.

Θέλω να πιστεύω ότι βασικές αξίες υπάρχουν ακόμα. Και το δικαίωμα ενός ανθρώπου, ενός Έλληνα πολίτη που είναι συνεπής με την εικόνα του, με τη δουλειά του, με το κράτος, θεωρώ ότι πρέπει να προστατεύεται. Το θεωρούσα ανήθικο, ευχαριστώ πολύ που δικαιώθηκα. Πολλοί λίγοι έχουν καταλάβει ποιο ήταν το θέμα μου. Το θέμα μου ήταν δεν έχει κανείς το δικαίωμα, ονομάζομαι Αργύρης Αγγέλου, είτε με συμπαθείς, είτε με εκτιμάς, είτε δεν με συμπαθείς, είτε δεν με εκτιμάς».