Αργύρης Αγγέλου: Δεν πρόλαβα να γίνω ηθοποιός του «καφέ»

Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξή του

…σε συνέντευξή του στο Βήμα και την Αφροδίτη Γραμμέλη.

– Κύριε Αγγέλου, τι σημαίνει για σας το ότι αναδειχθήκατε νικητής σε ένα σόου όπως το «Dancing with the stars»;

«Ακόµη δεν µπορώ να σας απαντήσω ακριβώς και µάλλον αυτό που θα σας πω δεν θα είναι βαρύγδουπο.

Χάρηκα που µε επέλεξε το κανάλι για έναν πολύ όµορφο σκοπό. Για µένα ήταν ένα λαµπερό πρόγραµµα, επιτυχηµένο, µε ισορροπίες, ήταν ευχάριστο διάλειµµα από τη δουλειά µου. Ουσιαστικά έζησα για λίγο ένα παραµύθι». – Αυτό ήταν και το κέρδος σας; «Ηταν η χορευτική εµπειρία και η γνωριµία µου µε εξαιρετικούς ανθρώπους και το ότι ήρθα σε επαφή µε τον AΝΤ1 για πρώτη φορά. Ουσιαστικά ήταν µια πολύ καλή συνεργασία και ένα επιτυχηµένο πρόγραµµα. Χάρηκα που έφτασα ως το τέλος και ήµουν αυτός που σήκωσε την κούπα και σας το λέω αγνά αυτό, όχι µε έπαρση».

– Δεν νομίζετε ότι στην πορεία του υποβαθμίστηκε ο φιλανθρωπικός σκοπός και προβλήθηκαν σε σημείο υπερβολής τα πρόσωπα που συμμετείχαν;

«Είναι πολύ πιθανό αυτό που λέτε να συνέβη. Αλλά µην ξεχνάτε ότι ακόµη και αυτό να έγινε, αυτά τα πρόσωπα υπηρετούσαν τον συγκεκριµένο σκοπό. Ο,τι κι αν γράφτηκε, ό,τι κι αν ακούστηκε, όποιο εξώφυλλο κι αν έγινε, ο σκοπός για το “Make a wish” αναφερόταν έστω και σε δύο γραµµές. Αυτό είναι το σηµαντικό. Νοµίζω ότι ο κάθε άνθρωπος που συµµετείχε σε αυτή τη διαδικασία είχε και µια πολύ καλή ευκαιρία να προβάλει και τη δική του δουλειά».

– Εσείς προβάλατε τη δουλειά σας;

 «Για µένα ήταν µια καλή ευκαιρία να δείξω ένα άλλο πρόσωπο. Οσο περπατούσα µέσα στο σόου ο κόσµος µε µάθαινε και µάθαινε το όνοµά µου. Μέχρι πρόσφατα ήµουν ο “Φώτης” από το “Παρά πέντε” ή ο “Λαζάρου” από τις “Σαββατογεννηµένες”. Εποµένως, ουσιαστικά ενηλικιώθηκα».

– Τηλεοπτικά θα εξαργυρώσετε αυτή σας την επιτυχία;

«Μη ρωτάτε εµένα… Ανήκω στη γενιά των ηθοποιών που είχαν την τύχη να προλάβουν την περίοδο που γίνονταν πράγµατα στην τηλεόραση. Μετά τις “Σαββατογεννηµένες” είχα προτάσεις, αλλά µετά το “Παρά πέντε” άρχισε η… κρίση. Μία διαφήµιση έκανα µόνο. Πέτυχα την αλλαγή εποχής και δεν πρόλαβα να γίνω ηθοποιός του “καφέ” που λέµε. ∆ηλαδή ποτέ δεν χρειάστηκε να διαπραγµατευτώ τα οικονοµικά µου περισσότερο από πέντε λεπτά».

– Θα παρουσιάζατε κάποια εκπομπή, θα γινόσασταν μέλος κριτικής επιτροπής;

«Στο παρελθόν υπήρξα κριτής. Τώρα πλέον ο κύκλος του κριτή και του διαγωνιζομένου έχει κλείσει για μένα. Αυτοί οι ρόλοι έχουν έκπληξη όταν τους κάνεις μία φορά. Από ’κεί και πέρα δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολα· αν συνειδητοποιούσα πως είναι τραγικά, νομίζω ότι θα προσαρμοζόμουν σε αυτό. Πιθανότατα θα αναγκαζόμουν να το κάνω, αν και πιστεύω ότι δεν το ’χω με την παρουσίαση».