Απόστολος Μαγγηριάδης: «Είχαν βγει «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», μορφώθηκα πολύ καλά»

Απόστολος Μαγγηριάδης

"Netflix δεν υπήρχε τη δεκαετία του '90, δεν μπορούσες να δεις στο σπίτι ανενόχλητος, οπότε τι καλύτερη αφορμή από το να δεις ένα απόγευμα μια ωραία ταινία".

Ο Απόστολος Μαγγηριάδης αποκάλυψε στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον για τα χρόνια που φοιτούσε στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, ότι προτιμούσε καλύτερα να επισκέπτεται το σινεμά Ολύμπιον από το να παρακολουθεί τα μαθήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έμαθε ποτέ καλά γερμανικά. Ωστόσο, ποιες ταινίες έβλεπε ο δημοσιογράφος στις αρχές της δεκαετίας του ’90;

«Τα χρόνια που έπρεπε να μάθω γερμανικά, μάλλον δεν υπήρξα ιδιαίτερα μελετηρός. Ήταν τα καλύτερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το Ολύμπιον ήταν ακριβώς δίπλα στο Ινστιτούτο Γκαίτε, είχε ωραίες ταινίες, ήταν Δευτέρα Τετάρτη, ήταν ωραίες μέρες, γιατί όχι; Netflix δεν υπήρχε τη δεκαετία του ’90, δεν μπορούσες να δεις στο σπίτι ανενόχλητος, οπότε τι καλύτερη αφορμή από το να δεις ένα απόγευμα μια ωραία ταινία.

Ήταν η εποχή που είχε βγει το «Άρωμα γυναίκας», τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα», τέτοιες ταινίες… Μορφώθηκα πολύ καλά στα χρόνια τα γυμνασιακά», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Μαγγηριάδης.