Απόψε κάνεις μπαμ – coronavirus edition

Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ3.

Σε συνθήκες απομόνωσης, ο Κωστής Ζαφειράκης ξεκινά ανατρεπτικά τον 5ο κύκλο του  επιτυχημένου talk show του, στην ΕΡΤ3, με το πρώτο επεισόδιο coronavirus edition. Οι καλεσμένοι του μιλούν για τη νέα πραγματικότητα:

Η Μελίνα Ασλανίδου, αισιόδοξη για την επόμενη μέρα, σχολιάζει τις αγκωνιές που έχουν αντικαταστήσει τις χειραψίες, θυμάται την γιαγιά της την Σιμέλα, μαγειρεύει ποντιακές συνταγές, «μιλάει» στον Αντώνη Βαρδή και μας χαρίζει το «Γεια σου», το τραγούδι που έφτιαξαν με τον Γιώργο Θεοφάνους και αντανακλά το πνεύμα της εποχής.

Ο Γιάννης Σερβετάς έχει πεθυμήσει τις αγκαλιές και την θάλασσα, θυμάται ένα συγκινητικό περιστατικό από την κηδεία του πατέρα του, μιλάει για τις αγάπες της ζωής του, απευθύνει μια ερώτηση στον Σωτήρη Τσιόδρα, προσεύχεται μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο, εμπιστεύεται φουλ τα παιδιά και μας ψιθυρίζει το «Δίχτυ».

Ο Φάνης Μουρατίδης φτιάχνει το δικό του ορισμό για την αγάπη, απολαμβάνει τις ατελείωτες ώρες με τους γιους του, μαγειρεύει, θυμάται τον μπαμπά του που έπιανε κουβέντα με τα αηδόνια σφυρίζοντας, και σχολιάζει την ηθική και οικολογική διάσταση της πανδημίας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, συγκρίνει την εποχή μας με τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μας αφιερώνει ένα αγαπημένο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, μιλάει για τις προφητείες των πατερικών κειμένων και γαληνεύει με μια βόλτα στο βουνό παρέα με τον σκύλο του.

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή, εξηγεί τι συμβαίνει στον ψυχισμό μας μέσα σ’ αυτήν την δυστοπική εποχή και δίνει ουσιαστικές οδηγίες επιβίωσης, για την διαχείριση των δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε.