Απολογήθηκαν οι Γερμανοί για το μπάχαλο στον Α' ημιτελικό της Eurovision

Διαβάστε: τις εξηγήσεις που έδωσαν οι διοργανωτές. Βίντεο: η Μαρία Κοζάκου εξηγεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήσε το NDR, το γερμανικό κανάλι που έχει αναλάβει την παραγωγή και μετάδοση  της Eurovision, και η EBU, η διοργανώτρια αρχή του διαγωνισμού. O Excecutive Producer,  Thomas Schreiber ζήτησε συγγνώμη από όλους τους τηλεθεατές και τους σχολιαστές των χωρών που αντιμετώπισαν πρόβλημα – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!  

Να σας θυμίσουμε ότι λίγο πριν την εμφάνιση της Ελβετίας, σταμάτησε ο σχολιασμός…και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τραγουδιού η Μαρία Κοζάκου επανήλθε για να μας εξηγήσει ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

Δείτε το σημείο:

Τι ακριβώς συνέβει

Ο Thomas Schreiber εξήγησε ότι ενώ τα δοκιμαστικά τεστ της Δευτέρας έδειξαν ότι όλα ήταν έτοιμα, 20 λεπτά πριν την έναρξη υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε πολλή συγκεκριμένη σύνδεση ανάμεσα στους θαλάμους σχολιασμού και τον κεντρικό διακόπτη.  
Εκ μέρους του υπεύθυνου τηλεπικοινωνιακού φορέα Riedel της διοργάνωσης, o Managing Director Thomas Riedel δήλωσε ότι «Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα θέμα, αλλά για πρόβλημα. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτό, ωστόσο η τεχνολογία μπορεί να αποτύχει και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτούργησε ούτε το back up όπως θα θέλαμε..»
Τέλος, ο Executive Supervisor της Eurovision, Jon Ola Sand είπε:  «Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με αυτό που συνέβει! Είμαστε σε σύσκεψη από χτες το βράδυ με την NDR και πλέον πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί και τα πράγματα θα είναι ΟΚ, αν και με την τεχνολογία δεν μπορείς να είσαι ποτέ 100% σίγουρος»! 

Μένει να το διαπιστώσουμε απόψε το βράδυ!