ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Γ. Σαμπάνης:»Αν δεν μπορούσα να εκπληρώσω το όνειρο μου, θα έμπαινα σε talent show»

Ο Γιώργος Σαμπάνης μιλάει αποκλειστικά στο zappIT, στα παρασκήνια του Greek Idol. Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια!

Λίγο πριν την εμφάνιση του στην σκηνή του λαμπετού show, μας υποδέχτηκε στο καμαρίνι του ευδιάθετος και πρόθυμος να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις!

-Γιώργο, παρακολουθείς Greek idol;
» Έχω μπεί στην διαδικασία να παρακολουθώ λόγω της ιδιότητας μου ως συνθέτης και ναι, με αφορά ότι νέο προκύπτει στα μουσικά δρώμενα. Βέβαια θα ήταν ψέμα να πω ότι το παρακολουθώ συστηματικά.»

-Έχεις ξεχωρίσει κάποιους από τους φετινούς συμμετέχοντες; 
» Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό, θα ήταν άδικο να πω ότι έχω ξεχωρίσει κάποιο απο τα παιδιά,απο την στιγμή που ακόμα είναι σε εξέλιξη η πρόοδο τους. Δεν είμαι υπέρ της κριτικής όπου βγαίνει ο οποιοσδήποτε που έχει λίγα χρόνια στον χώρο και λέει ξεχώρισα συγκεκριμένα κάποια άτομα. Εξάλλου υπάρχει η κριτική επιτροπή που έχει  ακριβώς αυτό το ρόλο.Τα παιδιά πολεμούν για το όνειρο τους! Έυχομαι καλή επιτυχία σε όλους!»

-Εσύ πώς ξεκίνησες; Θα συμμετείχες ποτέ σε talent show;
» Εφόσον δεν το έκανα…δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν,αλλά ούτε μπορώ να μπω στην διαδικασία να το σχολιάσω… με τα «αν» δεν πας πουθενα… Άν δεν είχα άλλη επιλογή για να εκπληρώσω τα όνειρα μου, μπορεί και να το έκανα.»

-Στην Eurovision θα ήθελες να πας;
» Θα ήταν τιμή μου να εκπροσωπήσω την χώρα μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μου ταιριάζει.  Αυτό το όποιο χρειάζεται η Eurovision, είναι ένα σύνολο, μουσικά, στιχουργικά, αλλά και στη σκηνική παρουσία. Τώρα αν κάποια στιγμή το δώ διαφορετικα…δεν ξέρω…ίσως!»

-Η τελευταία σου μουσική επιτυχία έχει τον τίτλο «Μυστήριο τρένο». Αλήθεια, εσύ έχεις νιώσει ποτέ έτσι;
» Ναι, με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Ο καθένας απο εμάς έγινε σε κάποια φάση της ζωής του «μυστήριο τρένο», και εγώ είχα πολλές τέτοιες φάσεις, ενώ πιστέυω θα έρθουν και άλλες…»

Ο Γ. Σαμπάνης με την μπάντα του.

Πολλά απο τα πιό γνωστά μουσικά κομμάτια που έχουν ερμηνέυσει η Πέγκυ Ζήνα, η Έλενα Παπαρίζου, τα έχει γράψει ο ίδιος. Πως αισθάνεται για αυτό; «Καθε τραγούδι που γράφω είναι ένα «προιόν» της ψυχής μου! δεν έχει σημασία για μένα τόσο το ποιος το τραγουδάει άλλα το να αγαπήσει και αποδεχτεί ο κόσμος το κομματι.»

Ερμηνεύοντας το » Μυστήριο τρένο»…

Αλλά και το «Give it too me» του Michel Jackson…

– Με τόσους θαυμαστές, έχεις συνηθίσει την αγάπη του κόσμου;
» Μπορεί κανείς να συνηθίσει την αγάπη; Δεν συνηθίζεται… Μπορεί αυτό να συμβαίνει συνέχεια;!»

Ο Γιώργος Σαμπάνης θα εμφανίζεται με την μπάντα του μέχρι και την επόμενη βδομάδα στο Four Seven Eleven, στο εμπορικό κέντρο Λαιμού (Κολωνάκι). Από τις 13 Μαίου και για όλο το καλοκαίρι θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο Summer Barbarela (πρώην Piano Hotel).

Ρεπορτάζ: Μαργαρίτα Ξένου