ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έκαναν τη Μενεγάκη… καρτούν!

Στα… μαγιό της «σφάζονται» παπαράτσι αγωνιώντας για μία φωτογραφία της από την παραλία,. Ο λόγος για την Ελένη Μενεγάκη που, όπως και κάθε καλοκαίρι, αποτελεί κύριο στόχο των παπαράτσι που προσπαθούν να της πάρουν μία φωτογραφία από την παραλία.

Η παρουσιάστρια λοιπόν, αποφάσισε να κάνει… την έκπληξη και δέχτηκε να γίνει… καρτούν, δίνοντάς του μάλιστα τη φωνή της. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία το σχέδιο μοιάζει πολύ στην Ελένη που όπως φαίνεται έρχεται για να κερδίσει και στο χώρο του animation, καθώς το σκίτσο είναι μόνο ένα δείγμα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων που θα προβάλλει ο ALPHA και μάλιστα με αρκετούς «κατοίκους» του ως ήρωές του.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου το κανάλι της Κάντζας ενέκρινε την παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων μίας καινούργιας σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων που θα έχει τον τίτλο «Από άλλο ανέκδοτο».

Στην πρωτότυπη αυτή σειρά πρωταγωνιστές θα είναι τρεις πολύ γνωστοί ήρωες ανεκδότων: ο Τοτός, ο Μπόμπος και η Αννούλα που θα πάρουν… σάρκα και οστά μέσα από τη συχνότητα του ALPHA με σκοπό… να πέσει πολύ γέλιο. Τα τρία αυτά παιδιά λοιπόν που είναι συμμαθητές θα μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, αλλά και τα νεύρα των άλλων!

Στη σειρά θα εμφανιστούν πολλοί guest stars, μεταξύ των οποίων και γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και του θεάματος, που θα σατιρίζονται. Βέβαια τα πρόσωπα αυτά θα εμφανίζονται ως καρτούν, αλλά έχοντας δώσει οι ίδιοι τη φωνή τους. Εκτός λοιπόν, από την Ελένη Μενεγάκη σε ρόλο… καρτούν θα δούμε και τον Λάκη Λαζόπουλο.

Επίσης, στα κινούμενα σχέδια θα δούμε τους Αντώνη Σρόιτερ, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρη Παπανώτα, Θάνο Πετρέλη και πολλούς ακόμα.
Οι πρωταγωνιστές βέβαια, όπως σας είπα, είναι ο Τοτός, ο Μπόμπος και η Αννούλα, οι οποίοι.
Ο Τοτός είναι η 9χρονη «κατάρα» για κάθε δάσκαλο, αστυνομικό, γονέα, πυροσβέστη, κληρικό και ελεγκτή του ΟΑΣΑ. Ένα κράμα πιτσιρικά-αλητάμπουρα που μόνο η φαντασία του ελληνικού μυαλού θα μπορούσε να δημιουργήσει. Πάντα σε θέση μάχης για μια καινούργια σκανδαλιά που θα βάλει την παρέα του σε μπελάδες. Ερειστικός και ετοιμόλογος, με μια διαρκή απέχθεια στους κανόνες. Προσπαθεί να ζήσει την ηλικία του στην Ελλάδα της κρίσης. Μοναδικά του εφόδια η άγνοια κινδύνου και η τρομερή επιμονή του. Ο χαρακτήρας από τα ελληνικά ανέκδοτα που όλοι έχουμε πει στην παρέα.

Ο Μπόμπος είναι η 9χρονη ευλογία για κάθε σουβλατζή, παγωτατζή και πιτσαδόρο. Το καλόκαρδο psychic του Τοτού που βρίσκεται πάντα δίπλα του σε όποια πλεκτάνη κι αν έχει σκαρώσει. Λάτρης του ωραίου φύλου και του καλού φαγητού. Η -άκρως ψιθυριστή- φωνή της συνείδησης στη παρέα και ο ορισμός του αφηρημένου νέου. Αν και δεν είναι τέρας ευστροφίας, αρκετές φορές καταφέρνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να σώσει την παρτίδα όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί. Ένας χαρακτήρας ανεκδότων παλαιάς κοπής που όλοι θυμούνται.
Η Αννούλα: Η 9χρονη δοκιμασία για κάθε γιατρό, νοσοκόμα, τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ και Υπουργού Υγείας. Ένα κορίτσι που σίγουρα έχει πάρει όλες τις κατάρες του Τουτανχαμόν σπίτι της και δεν λέει να τις αφήσει. Διαρκές φορτίο στη δύσμοιρη μητέρα της, η οποία ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιο νοσοκομείο και ποιες ειδικότητες εφημερεύουν. Η γνωριμία της με τον Τοτό και τον Μπόμπο δίνει νέο νόημα στη ζωή της και απαλύνει τις -χιλιάδες- πληγές της. Γίνεται κύριο μέλος της παρέας και οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσει είναι γι’ αυτήν παιχνιδάκι και συνήθεια. Ο πιο μακάβριος χαρακτήρας που έγινε ποτέ παίρνει σάρκα και οστά και τα βάζει σε συνεχή δοκιμασία.

Το σενάριο και το concept είναι του Γεράσιμου Πιτταρά, η σκηνοθεσία του Θανάση Νάσκαρη, ο σχεδιασμός χαρακτήρων και φόντων του Γιάννη Βαγενά, ενώ τα animation δημιούργησαν οι Δημήτρης Δαγδιλέλλης, Αιμιλία Κατσικέρου, Πόπη Μαστρανδρέου και Κωνσταντίνα Τσίγκα.

Τις φωνές στους ήρωες «δανείζουν» οι Ερμόλαος Ματθαίου, Γεράσιμος Πιτταράς, Ελένη Κερολάρη, Αλκμήνη Σταθάτου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θανάσης Νάσκαρης, Λεβόν Αβακιάν, αλλά όπως ανέφερα, οι guest stars θα «δανείζουν» οι ίδιοι τις φωνές τους.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων «Από άλλο ανέκδοτο» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 21:45, στον ALPHA και έτσι θα δούμε και πολλά γνωστά πρόσωπα ως κινούμενα σχέδια, αλλά θα θυμηθούμε και θα γελάσουμε με παλιά και γνωστά ανέκδοτα.

Γρηγόρης Μελάς