Αποχώρησαν από το MasterChef Μάρλεν και Διονύσης – Η τελική εξάδα του διαγωνισμού

MasterChef

«Αύριο ξεκινούν οι ημιτελικοί του MasterChef κι όποιος αντέξει», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Κάποιοι έστειλαν την αίτηση στο MasterChef πιστεύοντας ότι δεν θα χτυπήσει καν το τηλέφωνό τους. Άλλοι ξεκίνησαν με το όνειρο να περάσουν στις audition, άλλοι να πάρουν ποδιά, μερικοί ότι θα μπουν στο σπίτι, κάποιοι θεωρούν ότι είναι για δεκάδα και ελάχιστοι ότι θα φτάσουν τελική πεντάδα.

Συγκινημένος ο Διονύσης – Με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του

Η σημερινή μέρα απέδειξε, σε όσους παρακολουθούν το MasterChef, πως ότι και αν σκέφτονται οι φιλόδοξοι μάγειρες του διαγωνισμού, η πορεία τους μέσα στο παιχνίδι θα τους φανερώσει ένα σωρό διαφορετικούς δρόμους, από εκείνους που σκέφτονταν ότι θα ακολουθήσουν.

Επικό απρόοπτο για τον Σταύρο Γεωργίου

Για τον Σταύρο Γεωργίου, τη Μάρλεν Γρυντάκη και τον Διονύση Πρόιο, η μέρα εξελίχθηκε σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα μαγειρικής. Τίποτα δεν ήθελαν να αφήσουν στην τύχη οι τρεις Μέντορες, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ακόμα και αν αυτό τους στοιχίσει και μείνουν χωρίς κανένα διαγωνιζόμενο, που να φέρει το Pin τους μέχρι την τελική 3άδα.

Οι δύο αποχωρήσεις όμως, όπως ανακοινώνουν οι κριτές, γέμισαν άλλους με αγωνία, άλλους με πείσμα και κάποιους με ανασφάλεια, όσο και αν πίστευαν στον εαυτό τους.

Οι κριτές ενημέρωσαν τους παίκτες πώς θα υπάρξουν δύο αντιγραφές πιάτου. Στην πρώτη θα μαγείρευαν και οι τρεις, οι κριτές θα δοκίμαζαν και αυτός με τη χειρότερη επίδοση θα αποχωρούσε αυτομάτως από τον διαγωνισμό.

Αμέσως μετά θα ακολουθούσε η δεύτερη αντιγραφή και αυτός με την καλύτερη προσπάθεια θα έμπαινε στην τελική εξάδα και αυτός με τη χειρότερη θα έπαιρνε το δρόμο για το… σπίτι του.

Στην πρώτη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, οι τρεις υποψήφιοι κλήθηκαν να φτιάξουν μαύρο χοίρο με κρούστα φρέσκου κρεμμυδιού, τερίνα πατάτας και σάλτσα αντζούγιας.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Μάρλεν Γρυντάκη: (6+6) – 12/20

Διονύσης Πρόιος: (8+8) – 16/20

Σταύρος Γεωργίου: (7+7) – 14/20

Η Μάρλεν Γρυντάκη είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία και αποχώρησε από το MasterChef.

Στη δεύτερη δοκιμασία αποχώρησης, ο Σταύρος και ο Διονύσης κλήθηκαν να αντιγράψουν ακόμα ένα δύσκολο πιάτο. Χτένια καπνιστά, χαβιάρι, πουρές μήλου με κουρκουμά, πουρές από κολούμπρα, λάδι από τσορίθο κι ένα σορμπέ από αγγούρι με δυόσμο.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Διονύσης Πρόιος: (6+6) – 12/20

Σταύρος Γεωργίου: (8+9) – 17/20

Ο Διονύσης Πρόιος είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία και αποχώρησε με τη σειρά του από το MasterChef.

Συνοπτικά, σήμερα αποχώρησαν από το MasterChef η Μάρλεν Γρυντάκη και ο Διονύσης Πρόιος. Αντίθετα, στην τελική εξάδα του διαγωνισμού βρίσκονται οι Σταύρος Γεωργίου, Σταύρος Βαρθαλίτης, Δημήτρης Μπέλλος, Μαρία Μπέη, Τζον Λέβι Ριάνο και Γιώργος Λασκαρίδης.