Από την Πόλη στην Ανατολή: Έρχεται με την Μαρία Εκμεκτσίογλου!

Από τον Απρίλη στον Alpha...

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου επιστρέφει στις οθόνες μας, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του ALPHA.

Τόποι που ξυπνούν μνήμες. Άνθρωποι που έχουν μια ιστορία να πουν. Αρώματα που διαρκούν στο χρόνο. Γεύσεις που σε ταξιδεύουν…

«Από την Πόλη στην Ανατολή». Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, ξεκινάει τον Απρίλιο στον Alpha, με οδηγό την Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η καταξιωμένη σεφ, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε γειτονικούς τόπους, μέσα από τον γαστρονομικό τους πλούτο. Πόλεις και χωριά της Ασιατικής Τουρκίας, με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης αλλά και της γαστριμαργίας.

Μαζί, θα ταξιδέψουμε από την Κωνσταντινούπολη ως τη Σμύρνη, τα Αλάτσατα, το Αϊβαλί και το Κλοζεμενάι, από την πεδιάδα της Μεσοποταμίας ως το Καζιάντεπ και την Καππαδοκία, από την Καισάρεια ως την Τραπεζούντα. Σε κάθε προορισμό η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα μας ξεναγεί σε περιοχές φυσικού κάλλους και χώρους ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, θα συνομιλεί με ντόπιους, κυρίως όμως, θα ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο. Με βασική πηγή έμπνευσης τα τοπικά προϊόντα, θα επιστρατεύει τη φαντασία της και θα ετοιμάζει απλές αλλά πολύ γευστικές συνταγές της στιγμής. Συνταγές, που μπορούν να εκτελεστούν σε κάθε αστική κουζίνα.

Ζωντανές εικόνες, συγκινητικές ιστορίες, νόστιμες δημιουργίες, με άρωμα Ανατολής.