Απίστευτο παραλήρημα Γιατζόγλου: «Αυτή η προπαγάνδα με τον Φύσσα… Η δολοφονία γίνεται με όπλο, όχι με μαχαίρι»!

Στηβ Γιατζόγλου

«Τα παιδιά που σκοτωθήκανε στη Χρυσή Αυγή, τα ξέρεις τα ονόματά τους;» - «Θα πάω στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια! Απαγορεύεται;».

Τον Στηβ Γιατζόγλου υποδέχθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος στο “Βράδυ” και όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση πήγε και στο γεγονός της παρουσίας του στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

[dfp_ads id=236982]

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε υπέρ της Χρυσής Αυγής, δήλωσε εθνικιστής, αναφέρθηκε στις δολοφονίες Φύσσα, Καπελώνη, Φουντούλη, και τόνισε ότι θα πάει και στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια.

«Ο ρατσισμός έρχεται σε πολλές μορφές. Υπάρχει ρατσισμός των λευκών κατά των μαύρων, αλλά υπάρχει και ρατσισμός μαύρων εναντίων λευκών. Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να πάει όπου θέλει, αρκεί να μην παραβιάζει το νόμο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσει, βάση αυτό που έχει στο μυαλό του. Από την ημέρα που πήγα σε αυτή την εκδήλωση έχω χαρακτηριστεί φασίστας, ρατσιστής, ναζιστής και κωλ…εθνικιστής. Εγώ γεννήθηκα εθνικιστής. Μέσα στο ελληνικό σχολείο, σε ελληνική εκκλησία και στο δρόμο. Σε αυτά τα τρία μέρη γεννήθηκα εγώ. Εγώ μεγάλωσα μέσα στον ελληνισμό.

«Τα δύο παιδιά που σκοτωθήκανε στη Χρυσή Αυγή, τα ξέρεις τα ονόματά τους;»

Θα σου κάνω μια ερώτηση, πάνω σε αυτό που ανέφερες, την άτυχη στιγμή, τη δολοφονία αυτού του ανθρώπου. Ανέφερες το όνομα του Παύλου Φύσσα, που είναι λυπηρό που χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους. Τα δύο παιδιά που σκοτωθήκανε στη Χρυσή Αυγή, τα ξέρεις τα ονόματά τους; Γιατί δεν τα ξέρεις; Εκτελεστήκανε με καλάσνικοφ. Ξέρεις γιατί δεν ξέρεις το όνομά τους; Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα που γίνεται, τον Παύλο τον Φύσσα, τον Παύλο τον Φύσσα, τον Παύλο τον Φύσσα, φυσικό αυτό είναι να μπαίνει μέσα στο μυαλό σου. Φουντούλης, Καπελώνης λέγονται αυτά τα δύο παλικάρια και αυτά τα παιδιά τα κλάψανε μανάδες. Δεν κάνουμε κόντρα νεκρών.

«Δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Αυτό που δεν γνωρίζεις εσύ, ούτε και ο κόσμος είναι ότι στις περασμένες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή. Πώς σου φαίνεται αυτό; Είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω αυτό το καπέλωμα που έχουν κάνει πάνω σε μια παράταξη 10% του ελληνικού πληθυσμού, γιατί είναι απομονωμένοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θα μπορούσα να είμαι ναζιστής γιατί η μάνα μου είναι Εβραία.

«Ήταν ένας καβγάς μέσα στον δρόμο»

Κατά κάποιον τρόπο έχω γίνει persona non grata, το οποίο δεν με πειράζει. Μπήκα σε μια black list λόγω της κίνησής μου αυτής. Δεν έκανα λάθος εκεί, το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα θα πάω στην εκδήλωση για τα Ίμια που την διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Θα πάω στην εκδήλωση, απαγορεύεται; Ευχαριστώ. Συνήθως, στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται δολοφονία, γίνεται με όπλο, δεν γίνεται με μαχαίρι. Ήταν ένας καυγάς μέσα στον δρόμο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες και δεν πιστεύω ότι η δολοφονία αυτού του άτυχου ανθρώπου, γιατί κανένας δεν πρέπει να χάσει τη ζωή του για τα πολιτικά, δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο», είπε ο Στηβ Γιατζόγλου.