Αντώνης Κανάκης: «Έχω δεχθεί παρεμβάσεις, πολιτικοί με είχαν πάρει και απευθείας τηλέφωνο»

Αντώνης Κανάκης

"Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε κρατάνε ζωντανό στη σάτιρα" τονίζει, επίσης, ο Αντώνης Κανάκης.

Σε μια από τις επιλεκτικές τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ο Αντώνης Κανάκης συνάντησε τον Νίκο Χατζηνικολάου στο πλατό της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω τη νύχτα της Πέμπτης στον ΑΝΤ1. Ο επιτυχημένος παρουσιαστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιλογή να ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια με την σάτιρα αλλά και τις έμμεσες παρεμβάσεις που κατά καιρούς δέχεται για αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι την σάτιρα μπορείς να την κάνεις μόνο αν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυτά σε κρατάνε ζωντανό. Αν δεν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης τότε χαιρέτησες και γι’ αυτό η δύναμη μας όλη είναι ο κόσμος γιατί, αν ο κόσμος δεν το αγκαλιάζει αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτά τα οποία λέμε. Δηλαδή νομίζω ότι στη μιντιακή πραγματικότητα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, η τηλεθέαση είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο».

«Έμμεσες παρεμβάσεις έχω δεχθεί γιατί νομίζω ότι με τον τρόπο μου έχω στείλει από την πρώτη στιγμή προς όλες τις κατευθύνσεις πολύ ξεκάθαρα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που με ενδιαφέρει να κάνω ντε και καλά τηλεόραση και δεν δέχομαι ούτε κατά διάννοια την παραμικρή παρέμβαση σε αυτά που κάνω και σε αυτά που λέμε. Γενικά όμως δεν με ενοχλούν πολύ. Έχω κάποιες ενοχλήσεις έμμεσες και μερικοί πολιτικοί που είχαν πάρει απευθείας εμένα τηλέφωνο για να μιλήσουν» συμπλήρωσε, ακόμα, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 στην τηλεοπτική του συνέντευξη.