Αντώνης Καφετζόπουλος: «Είχα κάνει πρόταση στο Εθνικό Θέατρο και με έφτυσαν»

Αντώνης Καφετζόπουλος

«Μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι στον προγραμματισμό τους και το πήρα προσωπικά», είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο ηθοποιός μίλησε για την συνεργασία με τον γιο του, το θέατρο, αλλά και για την επιτυχία της σειράς «Οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

«Η παράσταση “Τάο” είναι ένα έργο σαιξπηρικού μεγέθους με την ιδιορρυθμία ότι όλα συμβαίνουν στην αθηναϊκή νύχτα. Η συνεργασία με τον γιο μου είναι μία χαρά, δεν έχει θέματα. Δεν είμαι με κανέναν αυστηρός. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι αβέβαιο και έχει προβλήματα, άλλα στην οικογένεια μας δεν είπαμε ποτέ στα παιδιά τι να κάνουν. Στο θέατρο έχει ανταμειφθεί η ανηθικότητα, πρέπει να είναι κάνεις στην τσίλια με τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι έχουν πολλές πλευρές», είπε αρχικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είπε στη συνέχεια: «Έρχεται σειρά στην ΕΡΤ1, από τον Βασίλη Νεμέα. Αφορά ένα ζευγάρι ερωτευμένων και ηλικιωμένων, που θα παίζω με την Λυδία Φωτοπούλου. Πρότεινα στην ΕΡΤ την επαναφορά του “Εβραίικα”. Αρπαχτήκαμε με τα οικονομικά, γιατί τους φαινόταν ακριβό. Θα το επιδιώκω για όλη μου τη ζωή. Στο σχολείο υπήρχε ρατσιστική συμπεριφορά από Τουρκάλα δασκάλα, που μας έδερνε πολύ. Ήταν μία εξαίρεση, γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα. Το “μινόρε” είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Ήταν ό,τι πιο κοντινό στο πνεύμα των ρεμπετών σαν μυθοπλασία. Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθούσα υποχρεωτικά. Πλέον δεν με ενδιαφέρουν καθόλου».

Για τους “Παντρεμένους”, ο Αντώνης Καφετζόπουλος είπε: «Την πρώτη σεζόν η σειρά ερχόταν τελευταία και καταϊδρωμένη. Όταν το έβαλαν το καλοκαίρι επανάληψη, ανακάλυψαν ότι είναι και κάλο και εμπορικό. Επί δυο χρόνια οι “Παντρεμένοι έχουν ψυχή” ήταν νούμερο ένα με διάφορα από οτιδήποτε άλλο πρόγραμμα. Δεν με φωνάζουν πια «ακάλυπτο». Έχει μείνει ακόμη το κύριε Αντρέα. Αυτό που θυμάμαι από το “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή” είναι ότι, δεν τελειώναμε ποτέ μία σκηνή χωρίς κάποιος να μη γελάσει. Είχα κάνει πρόταση στο Εθνικό θέατρο και με έφτυσαν. Μου είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι στον προγραμματισμό τους και το πήρα προσωπικά».

Κλείνοντας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος είπε: «Το αρχαίο δράμα δεν μου λείπει. Αυτό που μου λείπει είναι ένας κάλος Σαίξπηρ, που δεν έχω παίξει ποτέ. Ελπίζω να έρθει ένας κάλος Σαίξπηρ και να μπορώ να περπατήσω, μην είμαι σε αμαξίδιο! Είμαι 72 ετών! Οι ηθοποιοί δεν βγαίνουν ποτέ σε σύνταξη, πάντα όσο αντέχεις θα δουλεύεις».