Ανθή Σαλαγκούδη: «Ήταν χαμηλή η ΑΜΗ που δείχνει τον αριθμό αναπαραγωγής ωαρίων, πήρα διπλή δόση»

Ανθή Σαλαγκούδη

"Πρέπει να ξέρουμε ότι τα ωάριά μας κι οι ωοθήκες μας γερνάνε, οπότε καλό είναι όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο σημείο, να νιώσεις ότι δεν σε απειλεί ο χρόνος" είπε η Ανθή Σαλαγκούδη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη μοιράστηκε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» τους λόγους που την έκαναν να μπει στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων.

«Το έκανα πριν 1,5 χρόνο. Το είχα στο μυαλό μου πάρα πολύ καιρό πριν το κάνω. Δυστυχώς κατέληξα να το κάνω πριν 1,5 χρόνο. Αν γνώριζα τότε, αυτά που γνώρισα μέσα από την διαδικασία, θα το είχα κάνει σίγουρα πιο νωρίς. Θα το έκανα σε μικρότερη ηλικία. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την βιολογική μας. Πρέπει να ξέρουμε ότι τα ωάριά μας κι οι ωοθήκες μας γερνάνε, οπότε καλό είναι όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο σημείο, να νιώσεις ότι δεν σε απειλεί ο χρόνος» είπε η Ανθή Σαλαγκούδη.

«Δεν είναι επώδυνη διαδικασία. Το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Επειδή η ΑΜΗ, που δείχνει τον αριθμό αναπαραγωγής ωαρίων ήταν χαμηλή, χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Ανθή Σαλαγκούδη και περιέγραψε την διαδικασία.