Άννα Βαγενά: «Ελπίζω να βασανίζονται από τύψεις…»

Άννα Βαγενά

«Είναι ανήθικο και δεν τους το συγχωρώ».

Καλεσμένη της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη στο πρωινό του Epsilon, η Άννα Βαγενά απάντησε στους παρουσιαστές κατά πόσο μπορεί να διατηρεί το χιούμορ της απέναντι σε αυτά που έχουν ειπωθεί για εκείνη στο κομμάτι της πολιτικής.

[dfp_ads id=236982]

«Αυτό είναι μέχρι ενός σημείου. Έχει ένα όριο εκεί. Γιατί αυτά είναι κακόβουλα και κακοπροαίρετα σχόλια και ανήθικα. Γιατί έχουν στόχο. Γιατί μπορείς να πεις κάτι για έναν άνθρωπο, αν και εμείς στην οικογένεια μας μας δεν έχουμε κουτσομπολέψει ποτέ, το έχω πάρει από την μάνα μου. Ποτέ δεν μας ένοιαζε τι γίνεται γύρω μας. Κοιτούσαμε το σπίτι μας, την οικογένεια μας και να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα τη δουλειά μας. Μπορεί να πω καμιά φορά αν δω μια κοπέλα με μεγάλη μύτη, άμα γεννήσει η μύτη της να μας κρατήσει κανένα σκυλάκι. Καμιά φορά λες μια σαχλαμάρα για να γελάσεις, αλλά άλλο να επιτεθείς στοχευμένα σε έναν άνθρωπο για να του κάνεις κακό» είπε η Άννα Βαγγενά, η οποία στη συνέχεια εξήγησε αναφορικά με το κομμάτι της οικογένειας και την πίεση που μπορεί να δέχεται…

«Ο λόγος είναι πολιτικός, αλλά η στόχευση είναι προσωπική. Τα κακά αυτής της στόχευσης έρχονται και στο πρόσωπο και στην οικογένεια και αυτό είναι ανήθικο. Ελπίζω αυτοί οι άνθρωποι να βασανίζονται από τύψεις στο υπόλοιπο της ζωής τους για το κακό που έχουν κάνει, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε ανθρώπους και στις οικογένειες τους. Θα σας πω τώρα και θα τελειώσουμε με τα πολιτικά. Χθες το Βήμα έβγαλε μια ανακοίνωση ότι αυτή η ιστορία με τον Κατρούγκαλο, που ήταν η πρώτη επίθεση που έγινε προσπαθώντας να θίξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, την εντιμότητα μας, ότι έπαιρνε μίζα από τις καθαρίστριες που τις διόριζε, ήταν λάθος, το παραδέχτηκε το Βήμα και ζήτησε συγγνώμη. Όμως, το κακό έχει γίνει. Υπήρξε μια περίοδος που στην οικογένεια αυτού του ανθρώπου, η οικογένεια δέχεται πίεση και αυτό είναι το χειρότερο. Ξέρω ότι τα παιδιά μου όταν μιλούσανε για εμένα στεναχωριόντουσαν. Αυτό είναι ανήθικο και δεν τους το συγχωρώ.»

Ενώ αναφορικά με το αν έχει χάσει κάτι με την ενασχόληση της με τα κοινά, η Άννα Βαγενά ανέφερε: «Εγώ δεν θα δώσω χαρτί κοινωνικών φρονημάτων σε κανέναν. Δεν έδωσα την εποχή της Δικτατορίας… Εγώ είμαι αυτή που είμαι και ο άνθρωπος πορεύεται με την προσωπικότητα του σε όλη του τη ζωή και για αυτό κρίνεται. Εγώ πιστεύω σε κάποια πράγματα, έχω αρχές, και οι αρχές μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους και να είμαι κοντά σε αυτούς που πιστεύω ότι μπορώ να τους βοηθήσω. Δεν θα δώσω χαρτί κοινωνικών φρονημάτων σε κανέναν, για κανένα λόγο. Δεν έδωσα την περίοδο της Δικτατορίας που τα πράγματα ήταν δύσκολα και σκληρά και πέρασα και από την Ασφάλεια. Αυτό και τέρμα τα πολιτικά.»