Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Είμαι σε μια ηλικία που δεν ξέρω αν…»

«Είναι καλό να μπορείς να κρύβεις κάποια χρόνια από μόνη σου, αλλά...»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ντύνεται καλόγρια και συνατά τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και πολλούς ακόμη γνωστούς κι αγαπημένους ηθοποιούς στην ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Στα καλά καθούμενα» που έρχεται σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για τον ρόλο αυτόν αλλά και για τις αισθητικές επεμβάσεις και την τηλεόραση μίλησε η ηθοποιός στο περιοδικό 7 Μέρες TV.

Είναι μειονέκτημα για μια ηθοποιό που έχει προσόντα να είναι ντυμένη καλόγρια;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Είναι ένας ρόλος και αφού σε αυτό το ρόλο καλούμαι να είμαι ντυμένη έτσι, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Βασικά, δεν με απασχόλησε ποτέ να δείξω αν έχω προσόντα ή όχι, οπότε δεν με απασχολεί αντίστοιχα και αν θα τα κρύψω.

Μετράει η εμφάνιση τώρα που είσαι κάποια χρόνια στο χώρο;

Είμαι αρκετά χρόνια πια και είμαι σε μια ηλικία που δεν ξέρω αν μετράει η εμφάνιση. Βασικά, μετράει η εμφάνιση για οποιονδήποτε αφού ανάλογα με το πως είσαι παίρνεις και τους ανάλογους ρόλους. Δεν σου ανοίγει πόρτες η ομορφιά μόνη της.

Θα έκανες μια πλατσική επέμβαση αν δεν σου άρεσε η εικόνα σου στον καθρεύτη;

Αν αισθανόμουν ότι κάτι με ρίχνει πολύ ψυχολογικά και επηρεάζει την καθημερινότητα μου, μπορεί και να το έκανα.

Θα έπαιρνες τη γνώμη του συζύγου σου;

Θα το συζητούσα μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι είμαι της γνώμης πως με μια καλή συντήρηση του εαυτού σου οφείλεις να μάθεις να προσαρμόζεσαι στα χρόνια. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Εγώ είμαι σαράντα χρονών, τι να πω; Ότι είμαι είκοσι; Είναι καλό να μπορείς να κρύβεις κάποια χρόνια από μόνη σου, αλλά από ένα σημείο και μετά, το να θέλεις να πιστέψεις ότι είσαι αιώνια νέος, είναι ένα πρόβλημα. Εννοείται ότι με ενδιαφέρει να διατηρούμαι καλά, αλλά μέχρι εκεί. 

Είχες προτάσεις για τηλεόραση;

Είχα, αλλά δεν θέλω να πω ποιες ήταν. Δεν με βόλεψαν σε σχέση με το χρόνο που έχω ελεύθερο, έχοντας και δυο μικρά παιδιά.

Υπάρχουν κάποια στάνταρ που πρέπει να υπάρχουν για να πεις το «ναι»;

Τα ίδια που είχα πάντα, εκτός από τα οικονομικά που αλλάζουν για όλους. Οι εκπτώσεις είναι μόνο στα λεφτά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι άτομα που με ενδιαφέρει να δουλεύω μάζι τους και κάποιοι που δεν με ενδιαφέρει, κι αυτό επίσης ισχύει για όλους.

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν θέλω να υπάρχω σε δουλειές που δεν ξέρω πότε και αν θα πληρωθώ»

Η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στους Ψίθυρους Καρδιάς