Αγγελική Νικολούλη: «Δεν θα έχτιζα την καριέρα μου πάνω σε νούμερα»

«Θα έκαναν νούμερο κι εμένα»

 Η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη εκπομπή «Φως στο τούνελ» με σκοπό να εξιχνιάσει κι άλλες εξαφανίσεις που απασχολούν. Η αποδοχή του κόσμου είναι μεγάλη και η δημοσιογράφος μίλησε για αυτή αλλά και για τα πρώτα βήματα αυτής της εκπομπής στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV και στην Έφη Θεοδωρίδου.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση όταν ξεκινούσατε αυτή την εκπομπή και ποια είναι τώρα;

Πήγα στον τότε ΣΚΑΪ μόνη μου. Δεν είχα ούτε συνεργάτες, ούτε σκηνοθέτη, ούτε παραγωγό, ούτε κουβάλησα «αυλή», γιατί είμαι κατά των αυλών. Ήθελα απλώς να κάνουμε αυτό το ταξίδι στον τηλεοπτικό χώρο και όπου μας βγάλει. Όταν μου είπαν «θα βγει σε τρεις εβδομάδες», αγχώθηκα. Όταν με ρώτησαν τι χρειάζομαι, είπα ότι θέλω ένα σκηνοθέτη που να κάνει ταινία την έρευνα μας, έναν παραγωγό που να μη με βγάζει στα προβλήματα του καναλιού και συνεργάτες με τους οποίους να υπάρχει συνεννόηση. Ήταν μια πρόκληση, γιατί δεν είχα εμπειρία ως παρουσιάστρια, αφού δεν με ενδιέφερε να είμαι το κεντρικό πρόσωπο αλλά μέλος μιας ομάδας. Τώρα μετά από είκοσι χρόνια, τι να θέλω; Να συνεχιστεί αυτό το ταξίδι, όσο αντέηουν και οι τηλεθεατές και εγώ – γιατί είναι ψυχοφθόρο. Με ενδιαφέρει να μείνει κάτι στον κόσμο και αν κρίνω από την αποδοχή, μένει. Αυτή είναι η ηθική ικανοποίηση. Από την άλλη, στόχος είναι να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις και να βγουν από το σκοτάδι στο φως.

Τα νούμερα φτιάχνουν καριέρα;

Έχω πει στο παρελθόν μια κουβέντα την οποία υποστηρίζω και τώρα: ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχτιζα την καριέρα μου πάνω σε νούμερα, γιατί θα έκαναν νούμερο κι εμένα. Δεν γίνομαι νούμερο για τα νούμερα. Από την άλλη όταν είσαι επαγγελματίας και κάνεις σωστή δουλειά, πρέπει να τα μελετάς. Δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί τα κανάλια στηρίζονται στη διαφήμιση. Τα μελετώ λοιπόν, τα προσέχω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα άφησα και δεν θα τα αφήσω να γίνουν οδηγός μου και να με παρασύρουν.