Ανδρέας Μικρούτσικος: «Σε αυτό το τραγούδι ταράζομαι γιατί νιώθω ευαισθησία»

Ανδρέας Μικρούτσικος

Άγνωστες ιστορίες από τα τραγούδια του αποκάλυψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Μια αναδρομή στους μουσικούς του σταθμούς έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα από την ενότητα «Θυμάσαι» στο «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος παρουσιαστής αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία των επιτυχιών «Τo κουτσουράκι» και «Χαμένο νησί».

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε πως «το Κουτσουράκι το έγραψα στις αρχές του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ. Κάναμε μια εκπομπή με την Σοφία Βόσσου με τεράστια επιτυχία και μια μέρα είχα φέρει τον γιο μου, που πρέπει να ήταν γύρω στα επτά. Κάποια στιγμή σε ένα πολύ μεγάλο διαφημιστικό διάλειμμα κάθομαι στο πιάνο, κοιτάζω τον Στέργιο και του παίζω λίγο το μι μινόρε ρυθμικά αλλά απαλά και του λέω χωρίς να έχω τίποτα στο μυαλό μου… «Τι θα ήμουν αν θα σε έχανα, αν θα σε έχανα, αν θα σε έχανα. Θα ήμουν ένα κουτσουράκι τόσο δα μικρούτσικο»! Λέγοντας αυτό ταράζομαι γιατί νιώθω ευαισθησία, ωραία μελωδία και μια στιχουργία αγάπης δικής μου ως προς το παιδί

«Πριν ένα, ενάμιση χρόνο από το «Χαμένο νησί» χάνω την φίλη μου, την σχέση μου, την Εύη. Ήμουν δίπλα της για μήνες να ζω το πένθος, απέχοντας από τα πάντα, κάποια στιγμή σαν εργασιοθεραπεία, σαν δημιουργική ανάγκη, σαν συναισθήματα αρχίζω να γράψω τραγούδια. «Μου λείπεις εσύ και μοιάζω να είμαι σαν χαμένο νησί». Και γενικότερα, όμως, στον πρώτο μου προσωπικό δίσκο υπάρχει η Εύη» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.