Ανδρέας Μικρούτσικος: Η τρυφερή εξομολόγηση για την Χαρούλα Αλεξίου – «Από τις καλύτερες αγκαλιές που έχω ζήσει»

Χαρούλα Αλεξίου

"Φιλοξενούσε την πρώτη μου γυναίκα, τη Μαρία Δημητριάδη. Εκεί γνώρισα τη Χαρούλα και έμεινα άναυδος από την ευαισθησία της", περιγράφει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ένα τρυφερό περιστατικό γύρω από τη γνωριμία του τη δεκαετία του ’80 με την Χαρούλα Αλεξίου αφηγήθηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και παρουσιαστής, με αφομή τα μηνύματα αγάπης που λαμβάνει η ερμηνεύτρια για την συμμετοχή της στο Maestro, θέλησε να μοιραστεί με τους συνεργάτες και τους τηλεθεατές του Super Κατερίνα μία προσωπική του ιστορία με την τραγουδίστρια.

«Η Χαρούλα είναι ζάλη, μία φωνή στην οποία στηρίζεται το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Είχαμε καιρό να ακούσουμε τέτοια αισθαντικότητα, λαϊκότητα και αφηγηματικότητα. Εγώ που την έζησα από κοντά, την έζησα έναν ολόκληρο χειμώνα», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Φιλοξενούσε την πρώτη μου γυναίκα, τη Μαρία Δημητριάδη. Παρ’ όλο που ήταν από άλλους χώρους, την προσκάλεσε τιμητικά και παρουσιάστηκαν οι δυο τους. Ήταν από τις πρώτες συνεργασίες δύο γυναικών», περιγράφει στη συνέχεια ο μουσικοσυνθέτης.

«Εκεί γνώρισα την Χαρούλα και έμεινα άναυδος από την ευαισθησία, τη λεπτότητα και κυρίως από τον τρόπο που διαλογιζόταν και συζητούσε τα πράγματα. Είναι βαθιά στοχάστρια, παρ’ όλο που με την πρώτη ματιά δεν το βλέπεις. Είναι μία ανοιχτή αγκαλιά», σχολιάζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Όταν της έγραψα 4 τραγούδια με τον Θάνο στο «Η Αγάπη Είναι Ζάλη», της έγραψα το «Μικρή μου μωβ βεντάλια» και πήγα λίγο καθυστερημένα στο στούντιο. Μόλις είχε μάθει το τραγούδι και μόλις μπήκα μέσα, με παίρνει μία αγκαλιά και με έσφιγγε τόσο πολύ που – μπορώ να το πω απροκάλυπτα – ήταν από τις καλύτερες αγκαλιές που έχω ζήσει στη ζωή μου», αφηγείται ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι θυμάμαι αυτή την αγκαλιά αλλά και την αποδοχή που είχε. Μου λέει: τι έγραψες, τι διαμάντι; Και με έσφιγγε», καταλήγει.