Ανδρέας Μαρτζάκλης: «Η Μελίνα Μερκούρη δεν φοβόταν τίποτα, πάρα μόνο τον καρκίνο από τον οποίο και έφυγε»

Ανδρέας Μαρτζάκλης

«Το μεγαλύτερο όραμα της Μελίνας ήταν η επιστροφή των Μάρμαρων του Παρθενώνα. Μίλαγε για αυτά και έκλαιγε», είπε ο Ανδρέας Μαρτζάκλης.

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης, στενός συνεργάτης και φίλος της Μελίνας Μερκούρη μίλησε στην κάμερα του «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» και τη Νατάσα Σπυρίδη. Το “καφέ Μελίνα” άνοιξε το 1996 μετά από άδεια που πήρε ο Ανδρέας Μαρτζάκλης απ’ την ίδια την Μελίνα.

«Η Μελίνα ήταν ένας ντόμπρος και ειλικρινής άνθρωπος. Ήταν απλή και σε έκανε να νιώθεις φίλος της. Ως υπουργός Πολιτισμού, η Μελίνα είχε συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στον τόπο. Το μουσείο της Ακρόπολης στη Μακρυγιάννη έγινε μετά από απόφαση της Μελίνας Μερκούρη. Το μεγαλύτερο όραμα της Μελίνας ήταν η επιστροφή των Μάρμαρων του Παρθενώνα. Μίλαγε για αυτά και έκλαιγε», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μαρτζάκλης.

Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης είπε στη συνέχεια για τη Μελίνα Μερκούρη: «Δεν φοβόταν τίποτα, πάρα μόνο τον καρκίνο από τον οποίο και έφυγε. Δεν άντεχε το ψέμα. Έβαζε για πάντα “χ” σε όποιον της έλεγε ψέματα. Ο κόσμος δεν ήξερε πως η Μελίνα ήταν ένας κλειστός άνθρωπος. Κλεινόταν στον εαυτό της για μέρες. Στην ταινία “Στέλλα” ήταν ο πραγματικός εαυτός της».