Ανδρέας Ανδρεόπουλος για την αποχώρηση από τη Λάμψη: «Του λέω: δάσκαλε, εγώ δεν το παίζω αυτό το πράγμα»

Ανδρεόπουλος Λάμψη

"Μου έδωσε πάτημα για τα επόμενα βήματα, μου έδωσε χρήματα και φυσικά εμπειρία. Μου στέρησε όμως άλλες εμφανίσεις και ρόλους που ήθελα να κάνω στο θέατρο", εξομολογείται ο ηθοποιός.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τον ρόλο του Τίμου Δράκου στη σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από το καστ της μακρόχρονης σαπουνόπερας.

«Δεν θα το ‘λεγα ότι ήταν λάθος η συμμετοχή μου στη Λάμψη. Πήγα τη δεύτερη χρονιά και έκανα μία καλή οικονομική συμφωνία αλλά δεν ήξερα ότι θα παιχτεί για τόσα χρόνια. Ξέραμε ότι κάναμε σαπουνόπερα, δεν είναι ντροπή. Απλά τα πρώτα χρόνια την κάναμε πολύ προσεγμένα, ήταν μία σειρά περί οπής», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

«Εγώ δεν έκατσα και πάρα πολύ. Με το που απολύθηκα από φαντάρος, υπήρξε μία διαφωνία με τον δάσκαλο, τον Φώσκολο, και αποχώρησα. Ήταν εξόντωση. Κείμενα, αποστήθιση, ωράρια. Ήταν χαρά μας βέβαια να δουλεύουμε εκεί. Μου έδωσε πάτημα για τα επόμενα βήματα, μου έδωσε χρήματα και φυσικά εμπειρία. Μου στέρησε όμως άλλες εμφανίσεις και ρόλους που ήθελα να κάνω στο θέατρο», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Η διαφωνία μας ήταν καλλιτεχνική. Μου είχε πει ο Φώσκολος: έχω μια ιστορία για σένα που είναι έτσι κι έτσι, ρομαντική. Περίμενα πώς και πώς να έρθει και τελικά μου ήρθε μία άλλη ιστορία στο σενάριο, ότι ερωτεύομαι τη γυναίκα του πατέρα μου, τη Σάντρα», περιέγραψε στη συνέχεια ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Του λέω: δάσκαλε, δεν θα το παίξω αυτό το πράγμα. Δεν μου αρέσει να κυνηγάω τη γυναίκα του πατέρα μου. Σταμάτησα να πηγαίνω στο γύρισμα, διακόπηκε η συνεργασία μας. Ξαφνικά δεν μπορούσα να μάθω τα λόγια μου, αντέδρασε το σύστημα μέσα μου», παραδέχεται ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος στο Στούντιο 4.

«Το πιο εξωφρενικό που έχω παίξει στη Λάμψη ήταν ότι ερωτεύτηκα μία κοπέλα που είχε βγει στην πορνεία για να σώσει την άρρωστη αδελφή της. Από κάποιο σημείο και μετά ξέφυγε η ιστορία. Μετά από 3-4 χρόνια μου πρότεινε ο γιος του, ο Σπύρος Φώσκολος, να επιστρέψω στον ρόλο του Τίμου και έτσι έγινε», αποκάλυψε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος.