«Αν εξαιρέσεις αυτές τις δύο, καμία Ελληνίδα δεν έχει περπατήσει στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων»

Θάλεια Καραφυλλίδου

"Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μοντέλα τα οποία έχουν σοβαρή καριέρα από πίσω τους".

Η Θάλεια Καραφυλλίδου είναι η μικρότερη ηλικιακά διευθύντρια περιοδικού Vogue στον κόσμο. Η ίδια μίλησε στο Love It για την εμπειρία της από αυτή τη θέση και εξομολογήθηκε γιατί σοκαρίστηκε κατά τη συνάντησή της με την Anna Wintour.

«Ήταν φοβερά υποστηρικτική μαζί μου από την πρώτη στιγμή κι όταν γνωριστήκαμε ήξερε όλη την ιστορία. Ήξερε τις σπουδές μου, ήξερε τι έχω κάνει ως τώρα. Ήταν φοβερά τιμητικό, αλλά ήταν και σοκαριστικό. Δεν περιμένεις ότι αυτή η γυναίκα έχει μπει στη διαδικασία να μάθει πράγματα για σένα. Έχει την αυστηρότητα που πρέπει να έχει για να διοικεί τον συγκεκριμένο τίτλο, σ’ αυτή τη χώρα που βρίσκεται», είπε η Θάλεια Καραφυλλίδου για την Anna Wintour.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δύο είναι οι Ελληνίδες, οι οποίες έχουν κάνει και καριέρα, όπως είναι η Ροζάνα Γεωργίου που έχει κάνει μια εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό και η Έστερ Μαστρογιάννη που για μένα είναι η απόλυτη Ελληνίδα. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μοντέλα τα οποία έχουν σοβαρή καριέρα από πίσω τους. Αν εξαιρέσεις αυτές τις δύο, καμία αυτή τη στιγμή δεν έχει περπατήσει στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων, δεν έχει καμπάνιες στο εξωτερικό, δεν έχει φωτογραφηθεί σε τίτλους του εξωτερικού. Μου λένε πολύ συχνά «δεν βάζεις Ελληνίδες στα εξώφυλλα του περιοδικού». Η απάντησή μου είναι: δεν υπάρχουν μοντέλα τα οποία είναι αυτού του βεληνεκούς, για να μπουν στο εξώφυλλο», τονίζει η Θάλεια Καραφυλλίδου