American Idol: Όταν τα παιδιά της διπλανής πόρτας γίνονται star!

Λίγο πριν το πρώτο live του ελληνικού show, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στο... "πώς το κάνουν" στην Αμερική.

Το Αμερικάνικο Idol ξεκίνησε το 2002 και βασίστηκε στo αγγλικό »Super Idol». Την πρώτη σεζόν δήλωσαν συμμετοχή 10.000 άτομα όμως ήταν μόνο η Kelly Clarkson που κατάφερε να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του «American Idol».

Το τραγούδι «A Moment Like This» που είπε η Clarkson στον τελικό, το Σεπτέμβριο του 2002, όχι μόνο την έκανε διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο με 23 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς αλλά έσπασε το ρεκόρ που είχαν οι Beatles (!) επί 38 ολόκληρα χρόνια, για το τραγούδι που έφτασε ταχύτερα στο νούμερο ένα.

Δείτε τον πρώτο τελικό του show και ακούστε το «A Moment Like This»:

Όμως, δεν είναι μόνο οι νικητές που γίνονται star, μετά τη συμμετοχή τους στο show της Αμερικής.
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Jennifer Hudson. Μπορεί να αποκλείστηκε γρήγορα από τον τρίτο κύκλο του »American Idol», ωστόσο κατάφερε να διαπρέψει στο χώρο του κινηματογράφου, με αποκορύφωμα το Oscar (!) που κέρδισε για την ερμηνεία της, στην ταινία «Dreamgirls» το 2006.

Πάρτε μια γεύση από την τωρινή Οσκαρική ηθοποιό, όταν το 2004 εκείνη τραγουδούσε στο show ταλέντων:

Σήμερα, το show της Αμερικανικής τηλεόρασης διανύει αισίως τη 10η σεζόν και σε κάθε live, οι παραγωγοί καταφέρνουν ακόμα να εντυπωσιάζουν το τηλεοπτικό κοινό και να το κάνουν να συμμετέχει ενεργά.

Πρόσφατα, η Jennifer Lopez που είναι μέλος της κριτικής επιτροπής, έβαλε το κοινό να επιλέξει μέσω του show, το τέλος του νέου της βίντεο κλιπ και… φυσικά η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε! (Διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Εκτός του ότι είναι από τα πιο αγαπημένα show της Αμερικής και σκίζει σε τηλεθέαση, το «American Idol» έχει καταφέρει να κερδίσει και το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας. Εκτιμάται, ότι για κάθε μισάωρο τηλεοπτικού χρόνου συγκεντρώνει 7,1 εκατομμύρια δολάρια (!) (Διαβάστε σχετικό άρθρο)

Η κοπέλα που αποχώρησε στο τελευταίο live, η Pia Toscano που θεωρούνταν από πολλούς και το φαβορί του φετινού show, ήδη έχει έρθει σε επαφή με δισκογραφικές εταιρείες και -όπως με τους περισσότερους διαγωνιζόμενους του παρελθόνος- το μέλλον της προβλέπεται λαμπρό…