Αλλάζει ώρα η Κοινή Λογική!

Κοινή Λογική

Καθημερινά από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 23:45.

Τους βλέπουμε να παίρνουν το λόγο, να εκφράζουν τη γνώμη τους και να μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Είναι πολίτες με σκέψη απλή και ανεπιτήδευτη και, όπως όλοι εμείς, έχουν άποψη και τη συζητούν, μεταξύ τους και μαζί μας.

Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και καθημερινά στις 23:45 πολίτες με «Κοινή Λογική» σχολιάζουν την καθημερινότητα στον ΑΝΤ1! Ας τους γνωρίσουμε:

ΓΗΤΕΥΤΕΣ

Φώτης, 32 ετών και Αναστάσης, 30 ετών

Ο Φώτης και ο Αναστάσης είναι χρόνια φίλοι. Ο Φώτης πριν από έξι μήνες απέκτησε μία κορούλα και άφησε πίσω του την εργένικη ζωή και τη διασκέδαση που τόσο αγαπούσε. Εργάζεται σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Ο Αναστάσης θα ήθελε πολύ να κάνει και εκείνος οικογένεια αλλά δεν έχει ακόμη βρει την κατάλληλη σύντροφο. Αγαπάει πολύ τα εξωτικά ζώα. «Συγκατοικεί» με φίδια και αράχνες ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτής αρπακτικών πτηνών στον ιππικό όμιλο. Οι δύο φίλοι συναντιούνται καθημερινά για να πουν τα νέα τους και να σχολιάσουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ

Ισίδωρος, 48 ετών και Μιχάλης, 45 ετών

Ο Ισίδωρος εργάζεται σε κατάστημα εμπορίας ελαιόλαδου και ο Μιχάλης σε κρεοπωλείο. Είναι φίλοι περισσότερα από 25 χρόνια και αγαπούν το μπιλιάρδο. Όταν ο Μιχάλης διατηρούσε μαγαζί με μπιλιάρδα ο Ισίδωρος ήταν θαμώνας και οι δυο τους έπαιζαν με τις ώρες. Σήμερα, ο Μιχάλης είναι παντρεμένος και μοιρασμένος σε πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ ο Ισίδωρος έχει πάρει διαζύγιο.

ΦΑΝΟΠΟΙΟΙ

Στέλιος, ετών 32 και Σπύρος, 31 ετών

Ο Στέλιος και ο Σπύρος έχουν μεγαλώσει μαζί στην ίδια γειτονιά, το Περιστέρι. Σήμερα, εργάζονται μαζί σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων το οποίο ο Στέλιος παρέλαβε από τον πατέρα του. Είναι αχώριστοι, αφού πολλές φορές τρώνε ο ένας στο σπίτι του άλλου, πηγαίνουν μαζί γυμναστήριο ή βγαίνουν τα βράδια. Αν και αγαπημένοι και δεμένοι σαν αδέρφια είναι δύο διαφορετικοί χαρακτήρες: ο Στέλιος είναι μετρημένος, μονογαμικός και ρομαντικός ενώ ο Σπύρος είναι πιο άστατος.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Ρόλη, 30 ετών και Φωτεινή, 30+ ετών

Η Ρόλη και η Φωτεινή είναι τα δύο από τα τρία μέλη του μουσικού συγκροτήματος, «Κλεφτόπουλα». Κατάγονται από την επαρχία όπου μεγάλωσαν ακούγοντας disco και γι’ αυτό παίζουν disco-pop μουσική. Η Ρόλη και η Φωτεινή θέλουν να συνεχίσουν να ζουν ως έφηβες. Οι δυο τους διατηρούν την παιδικότητά τους και αντιμετωπίζουν τη ζωή ανάλαφρα και με χιούμορ. Μιλάνε… τραγουδιστά και συγκεκριμένα με στίχους. Έτσι, οι διάλογοί τους είναι γεμάτοι με γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια.  Δεν μας αποκαλύπτουν την ηλικία τους ούτε από ποιο όνομα βγαίνει το Ρόλη.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Γιώργος, 39 ετών και Γιώργος, 44 ετών

Ο Γιώργης είναι γεννημένος στην Κρήτη. Πιστός στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, αγαπά την κρητική κουλτούρα. Μιλάει με έντονη κρητική προφορά, παίζει λύρα, τραγουδάει και είναι ιδιοκτήτης κρητικής ταβέρνας στην Καισαριανή. Ο άλλος Γιώργης, αν και είναι από τον Πύργο, παίζει λαούτο και λατρεύει την Κρήτη και τη μουσική της περισσότερο κι από βέρος Κρητικός. Οι δυο τους παίζουν μουσική, τραγουδούν, πίνουν ρακές, λένε μαντινάδες.  Ο ένας είναι πιο συντηρητικός και υπερασπίζεται τον παλιό τρόπο ζωής. Ο άλλος αγαπά τις αλλαγές και καθετί καινούργιο.

ΠΟΝΤΙΟΙ

Αλέξανδρος, 28 ετών και  Γιώτα, 26 ετών

Ο Αλέξανδρος είναι από την Θεσσαλονίκη. Η Γιώτα αν και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατάγεται από την Κρύα Βρύση, ένα μικρό χωριό στα Γιαννιτσά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια στο μπαράκι όπου εργαζόταν ο Αλέξανδρος και από τότε έχουν γίνει αχώριστοι. Τα τελευταία δύο χρόνια ζουν στην Αθήνα. Η Γιώτα είναι φωτογράφος και ο Αλέξανδρος εργάζεται ως μπάρμαν και διοργανωτής συναυλιών, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί και με το θέατρο. Και οι δύο προσεγγίζουν με χιούμορ τα πάντα στη ζωή. Πολλές φορές τους ξεφεύγουν ποντιακές ή «θεσσαλονικιώτικες» εκφράσεις και αυτό γίνεται αφορμή για μεγαλύτερα πειράγματα.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Βαγγέλης, 60 ετών και Νίκος, 60 ετών

Δηλώνουν πως έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι. Γλεντζέδες και «έξω καρδιά» χαρακτήρες.  Και οι δύο έχουν εγγόνια, όμως δεν θυμίζουν σε τίποτα παραδοσιακούς παππούδες. Είναι άνθρωποι ζωντανοί που νιώθουν και φέρονται σαν πιτσιρικάδες -με τις τρέλες τους, τα ξενύχτια και τα τσίπουρά τους. Ο Νίκος εργάζεται χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο Βαγγέλης στο εμπόριο. Στον ελεύθερο τους χρόνο ασχολούνται με το ψάρεμα.

«Κοινή Λογική». Όσα μας κάνουν να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, να μαλώνουμε ή να γελάμε γίνονται διάλογος και παρέα στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου απλοί πολίτες συζητούν και σχολιάζουν την καθημερινότητα.