Αλέξανδρος Ρήγας: «Δεν είπα ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου ξεχνάει τα λόγια, είναι ψευδέστατο»!

«Τα είχα τα δικαιώματα του έργου από την αρχή. Το έργο το αγόρασα εγώ από το Λονδίνο. Φαντάζομαι ότι δεν το εννοούσε».

Μετά το ζήτημα που προέκυψε με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την μεταξύ τους κόντρα για την παράσταση που δεν έγινε ποτέ, ο Αλέξανδρος Ρήγας μίλησε στην Φαίη Σκορδά για όλα, το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Η διακοπή της συνεργασίας για την παράσταση είχε γίνει τον Σεπτέμβριο. Ούτε εγώ είχα βγει να μιλήσω γι' αυτό. Ξαφνιάστηκα γιατί μετά από επτά μήνες άκουσα από έναν άνθρωπο που εκτιμάω και σέβομαι την πορείας της στη ζωή και τη δουλειά… Με πολύ πίκρα έγραψα αυτό που έγραψα. Ένιωσα ότι όταν απευθύνονται δημοσίως τέτοιοι χαρακτηρισμοί, οφείλεις να προστατεύσεις όπως νομίζεις εσύ τον εαυτό σου. 

Δεν της τηλεφώνησα πριν απαντήσω. Ήμουν θυμωμένος πολύ. Στη ζωή μας υπάρχουν πολλές φορές και εντάσεις και διαφωνίες. Προσπαθώντας να βάλω τον εαυτό μου στη θέση της Άννας, μπορεί να αντιδρούσα κι εγώ έτσι. Ο καθένας σε μια συγκεκριμένη στιγμή είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει σύμφωνα με την ιδιότητα που έχει σε μια δουλειά. Εγώ ήμουν σκηνοθέτης σε αυτή τη δουλειά, οπότε όφειλα να είμαι ο αυστηρός της παρέας και να ακολουθήσω τους κανόνες που μου έθεσε μια παραγωγή να φέρω εις πέρας. Ο παραγωγός, λοιπόν, θεώρησε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα χρόνου, στην πορεία των προβών. Με κάλεσε και του είπα ότι δεν μπορώ να πάρω εγώ την ευθύνη, είναι θέμα ηθοποιών. Δεν μαλώσαμε, δεν της είπα ότι ξεχνάει τα λόγια, είναι ψευδέστατο! Δεν είπε κάτι τέτοιο η Άννα ή αν το είπε μπορεί να μην το εννοούσε έτσι. Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Η διαφωνία προέκυψε όταν ο παραγωγός ζήτησε από την Άννα να «δεσμευτεί» ότι θα είναι έτοιμη η παράσταση.

Τα είχα τα δικαιώματα του έργου από την αρχή. Το έργο το αγόρασα εγώ από το Λονδίνο. Φαντάζομαι ότι δεν το εννοούσε (σ.σ. ότι της έκλεψε τα δικαιώματα).

Δεν θα προχωρήσω νομικά. Για μένα έχει τελειώσει. Δεν έχουμε μιλήσει. Σε όλες τις συγκρούσεις παίρνει κάποιο χρόνο».

https://www.youtube.com/embed/FzJaLcQf5Ic