Αλέξης Κούγιας: «Ποιος είναι αυτός ο κύριος Μπιμπίλας; Γιατί πρέπει να του απαντήσω;»

Αλέξης Κούγιας

Ξέσπασε ο Αλέξης Κούγιας κατά του Σπύρου Μπιμπίλα!

Μετά τη δήλωση για τον Μάνο Χατζηδάκι, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου το πρωινό της Δευτέρας στον Alpha. Μέσα σε όλα, ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεσπώντας κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι λάτρης του θεάτου, το πρώτο μου δε γραφείο ήταν απέναντι από την κεντρική σκηνή του Κουν. Εξαιτίας αυτής της τοπικής σχέσης είχα πολύ με τον αείμνηστο Κουν. Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι της τέχνης, όταν είναι καθηγητές και διδάσκουν σε σχολές θεάτρου και μουσικής, αυτοί που συναναστρέφονται κυρίως είναι νεαρά παιδιά. Δηλαδή οι μαθητές τους. Από την εποχή του Σωκράτη και του Πλάτωνα συνέβαινε το ίδιο. Ο Λιγνάδης, θέλουν ή δεν θέλουν να το παραδεχθούν, ΄σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της εξαιρετικής παιδείας του ήταν δάσκαλος.Ήταν ο νεότερος καθηγητής του Εθνικού θεάτρου. Ήταν επίσης καθηγητής στο Αρσάκειο, το πιο αυστηρό σχολείο ενώ δίδασκε θεατρική τέχνη και στο Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Το περιβάλλον του ήταν παιδιά».

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος (Σπύρος Μπιμπίλας); Τον έμαθα από αυτή την υπόθεση και είμαι αρκετά μεγάλος. Γιατί πρέπει να απαντήσω εγώ σε αυτό τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος αυτός λόγω της αγραμματοσύνης του, πιθανώς γιατί αλλιώς δεν θα μιλούσε έτσι, χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις ότι δήθεν εγώ παρέβη τον νόμο και προσέβαλα την μνήμη νεκρού. Ενώ λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ δεν είπα ποτέ να έχουν στο ερωτικό τους περιβάλλον νέα παιδιά» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

Όποιος είχε κάνει λοβοτομή και είχε αχρηστεύσει τον εγκέφαλο του θα μπορούσε να παρερμηνεύσει με αυτό τον τρόπο τα λόγια μου. Εάν δεν υπήρχε η υπόθεση Λιγνάδη, κάποιοι άνθρωποι δεν θα υπήρχαν ποτέ σήμερα. Μέχρι και διαφημίσεις και συμμετοχή σε σίριαλ εξασφάλισαν, βρίσκουν ευκαιρία κάθε φορά να χρησιμοποιούν το όνομα μου για να τους ακούνε».