Αλέξης Γεωργούλης: «Θεώρησα ότι μου κάνουν πόλεμο, ένιωσα ότι μπλέκομαι με τα πίτουρα»

Αλέξης Γεωργούλης

«Είχα αλαζονεία όταν συζητούσα για τον Εραστή δυτικών προαστίων, γιατί από εμένα εξαρτήθηκε το αν θα γίνει η σειρά», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Δανάη Μπάρκα έδωσε ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής απάντησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική, τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί, τις δουλειές του στην τηλεόραση, το ελληνικό metoo και πολλά άλλα!

«Κερδίσαμε βραβείο ως Ομάδα Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών για την προσφορά μας στον πολιτισμό. Αισθάνθηκα πολύ καλά με βράβευση, σημαίνει πως κάτι κάναμε καλά. Μέσα στην πολιτική εκείνοι που φτιάχνουν νόμους ξεχνούν ότι αυτοί οι νόμοι είναι για ανθρώπους. Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να είναι πρώτα από όλα καλλιτέχνες. Ο καλλιτέχνης χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει», είπε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί για την ενασχόλησή του με την πολιτική, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε: «Δεν έχω δει ακόμα κάποια κριτική για αυτά που έχω κάνει στην πολιτική. Έχει τύχει μόνο να με επικρίνουν, όχι όμως για τη δουλειά που έχω κάνει. Θεώρησα ότι μου κάνουν πόλεμο. Ένιωσα ότι εμπλέκομαι με τα πίτουρα. Αισθάνομαι πολιτικό ον, όχι όμως πολιτικός».

Μιλώντας για το αν έχει περάσει περίοδο στη ζωή του που να είχε αλαζονεία, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε: «Είχα αλαζονεία όταν συζητούσα για τον “Εραστή δυτικών προαστίων”, γιατί από εμένα εξαρτήθηκε το αν θα γίνει η σειρά. Με έχει περιορίσει πάρα πολύ στο θέατρο η τηλεοπτική μου επιτυχία. Όταν έχει τηλεοπτική επιτυχία, αν κάνεις θεατρική αποτυχία σε διαλύουν».

«Υπήρξε κάποια στιγμή που είπα ότι τα παρατάω στη δεύτερη χρονιά από το “Είσαι το ταίρι μου”. Ένιωθα ότι όλα είναι μάταια. Είχα αποφασίσει τότε να σπουδάσω στο μαθηματικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σχετικά με όσα, δυσάρεστα, ήρθαν στο φως φέτος από το χώρο του θεάματος, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε ότι «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σα γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία. Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό».

«Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένα σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες», πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Γεωργούλης.

Για το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του, ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε: «Όταν έπαθα το ατύχημα με τη μηχανή, μέχρι να καταλάβω ότι μπορεί να πεθάνω δε σκεφτόμουν τίποτα. Πάνω στο φορείο κατάλαβα το πόσο απλό είναι όταν φεύγουμε».