Η Αλεξία Μουστάκα αποκαλύπτει: «Ο πατέρας μου είχε παραπάνω σκηνές στην ταινία αλλά κόπηκαν στο μοντάζ»

Αλεξία Μουστάκα

"Κάποια στιγμή τον ρώτησα: γιατί δεν πήγες στην Αμερική, βρε μπαμπά; Και μου είχε απαντήσει: αν είχα πάει, δεν θα είχα εσένα", εξομολογείται η κόρη του Σωτήρη Μουστάκα.

Στον τηλεφωνικό αέρα της εκπομπής Καλοκαίρι Yes φιλοξενήθηκε η Αλεξία Μουστάκα. Η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός αναφέρθηκε στο ζήτημα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την χαμένη υποψηφιότητα του πατέρα της, Σωτήρη Μουστάκα, στα βραβεία Όσκαρ το 1964.

«Μου το ‘χε πει και ο ίδιος, δηλαδή το έχω ακούσει με τα αυτιά μου, ότι είχε παραπάνω σκηνές στην ταινία «Ζορμπάς» και απλά κόπηκαν στο μοντάζ. Οπότε εάν είχε δύο λεπτά παραπάνω, ήξερε ότι θα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ. Κάτι το οποίο δεν έγινε δυστυχώς», δήλωσε αρχικά η Αλεξία Μουστάκα.

«Ήταν από τις ιστορίες που μου είχε πει, δεν ήταν κάτι που το κουβαλούσε μετά σε όλη του τη ζωή σαν μαράζι. Έτσι κι αλλιώς μετά του είχαν κάνει και πρόταση να πάει στο Hollywood, να παίξει σε μία ταινία με τον Michael Caine αλλά εκείνος δεν δέχθηκε», επισημαίνει η κόρη του σπουδαίου ηθοποιού στον αέρα του ΟΡΕΝ.

Μάλιστα, η Αλεξία Μουστάκα εξομολογήθηκε πως: «Κάποια στιγμή τον ρώτησα: γιατί δεν πήγες στην Αμερική, βρε μπαμπά; Και μου είχε απαντήσει: αν είχα πάει, δεν θα είχα εσένα».

Όσον αφορά τον θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα και τη δυσκολία που αντιμετώπισε στη διαχείριση του θλιβερού γεγονότος, η Αλεξία Μουστάκα παραδέχεται: «Η απώλεια του πατέρα μου ήταν ανθρώπινα πολύ δύσκολη. Αισθάνομαι όμως πολύ τυχερή που είχα αυτούς τους ανθρώπους για γονείς. Μετά σκέφτομαι κι άλλα πράγματα, ότι άλλοι μπορεί να μην είχαν ούτε καν αυτό».