Αλέξανδρος Βάρθης: «Κάναμε ονοματοδοσία στο παιδί διότι η επιλογή θρησκείας είναι καθαρά δική του»

Αλέξανδρος Βάρθης:

"Αυτό εντάσσεται στη λογική μου για τη ζωή ενός ανθρώπου" εξηγεί ο Αλέξανδρος Βάρθης.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης συνάντησε τον καλό του συνάδελφο, Τάσο Ιορδανίδη το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια της εκπομπής «Μπαμπα-δες» της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, δε, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον απαιτητικό ρόλο του πατέρα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν με τη σύζυγο του σε ονοματοδοσία παρά βάπτιση στο παιδί τους.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Βάρθης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αποφασίσαμε να κάνουμε ονοματοδοσία στο παιδί διότι εντάσσεται στη λογική μου για τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτό που θέλω εγώ να κάνω με το δικό μου παιδί είναι όσο μπορώ να το βοηθήσω να δημιουργήσει μια κριτική σκέψη και να έχει μια κριτική ικανότητα. Να μπορεί δηλαδή να σκεφτεί και να αποφασίζει με βάση τα γούστα του, τα διαβάσματα του, τη σκέψη του».

«Αυτή η επιλογή είναι καθαρά δική του και όχι δική μου, ό,τι κι αν πιστεύω ή δεν πιστεύω εγώ. Γιατί θα αποφασίσει όταν είναι ικανός να αποφασίσει για πράγματα. Δεν κρίνω εγώ απαραίτητα πότε θα είναι ικανός αλλά οι πράξεις του θα μου το δείξουν αυτό. Αν ένα παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα υπεύθυνο περιβάλλον, θα μάθει να είναι υπεύθυνος».

«Και δεν είναι η ευθύνη για την ευθύνη. Αν μάθει ένας άνθρωπος να λογοδοτεί για τις πράξεις του, είτε αυτός είναι γιος μου είτε το παιδί του οποιουδήποτε, θα γίνει ενεργός στη σκέψη και αργότερα ενεργός πολίτης. Γιατί θα έχει μάθει από τα λάθη του, αν κάνει μια λάθος πράξη θα λογοδοτήσει γι’ αυτήν οπότε την επόμενη φορά, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα την κάνει ή θα προσπαθήσει να την κάνει πιο έξυπνα ή πιο πονηρά» συμπλήρωσε, επίσης, ο Αλέξανδρος Βάρθης στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.