Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Έχω Ένα Μυστικό: «Θυμάμαι εκπομπές που το συζητούσαν και σκεφτόμουν: τι θα τραβήξουν αυτοί που θα παίξουν;»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

"Είναι δύσκολο να παίξεις σε βιογραφικές σειρές με τέτοια πρόσωπα οικεία. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μου είχε πει πως θα μπορούσα να παίξω τον Παπαμιχαήλ πριν μου το προτείνουν".

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην αρχή της καριέρας του, τα χρόνια του στη δραματική σχολή αλλά και τις αναμνήσεις που έχει από τη βιογραφική σειρά για τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη το 2008 στον Alpha.

«Το ένστικτό μου με οδήγησε. Ήμουν συμμαθητής με την Λίνα Σακκά και την Ελισάβετ Μουτάφη. Τότε, κοντά σε εμένα ήταν και ο Λούλης. Έπαιζα τηλεόραση και κάποια στιγμή έγινε η «Λούφα και Παραλλαγή’», η σειρά της ΕΡΤ, όπου κάποιοι νέοι ηθοποιοί είχαμε πάρει τους αντίστοιχους ρόλους. Παράλληλα, την ίδια σεζόν έπαιζα στη «Βέρα στο δεξί» στη 3η σεζόν. Από εκεί άλλαξα πίστα, όπως λέμε», δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το ξεκίνημά του.

«Πέρα από το αδιαμφησβήτητο ταλέντο, νομίζω πως με τα χρόνια έχει να κάνει με τη δουλειά, την προσωπική, και πώς εξελίσσεσαι με τον χρόνο. Εγώ δεν υπήρξα ο τέλειος μαθητής αλλά κάπως από την αγάπη και το πάθος που είχα εξελίχτηκα. Παλιά έβλεπα πως δεν ερχόταν η ευκαιρία και έλεγα: γιατί;» συμπληρώνει ο ηθοποιός στη συζήτησή του με την Ελένη Μενεγάκη.

Όταν η κουβέντα στράφηκε στο «Έχω ένα Μυστικό», τη βιογραφική σειρά για τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στην οποία ο ίδιος ενσάρκωσε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο πλευρό της Κατερίνας Παπουτσάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τόνισε:

«Είναι δύσκολο να παίξεις σε βιογραφικές σειρές και με τέτοια πρόσωπα οικεία. Θυμάμαι τις εκπομπές που συζητούσαν όλοι για το πώς το επιτρέπανε, μόλις είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει. Σκεφτόμουν ένα βράδυ καθώς το έβλεπα: πω πω τι θα τραβήξουν αυτοί που θα παίξουν;», εξομολογείται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μου είχε πει πως θα μπορούσα να παίξω τον Παπαμιχαήλ πριν μου το προτείνουν», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.