Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σε Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Ο άνθρωπος είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

"Εγώ δεν είχα τίποτα να χωρίσω με αυτόν και φτάσαμε να χωρίσουμε για τα λεφτά. Το ξέχασα αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τον συγχωρήσω" εξομολογείται ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Για τις σχέσεις και τις αναμνήσεις του με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή – δηλαδή τη γιαγιά και τον παππού του – μίλησε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο γνωστός ηθοποιός, καλεσμένος στην εκπομπή Studio 4, περιέγραψε όσα θυμάται από τους δύο «θρύλους» του ελληνικού Θεάτρου, ενώ δε διστάζει να αναφερθεί και στη δικαστική του διαμάχη με τον παππού του, με αφορμή την περιουσία της Κατίνας Παξινού.

«Όταν τους γνώρισα εγώ, ήταν μεγάλοι άνθρωποι. Αυτός ήταν πολύ κλειστός, η Παξινού ήταν τρύπια χέρια. Πολλά λεφτά, πολύ πλούσια οικογένεια, τα έφαγε όλα. Μια φορά της έκανε δώρο ο Μινωτής έναν κοινό λογαριασμό στην Ελβετία. Τι ήθελε και το ‘κανε; Ο λογαριασμός άδειασε. Της λέει: Κατίνα, πού πήγαν τα λεφτά; Του λέει: Χρωστούσα στο φαρμακείο. Κάτι βλακείες, κάτι αηδίες έλεγε» περιγράφει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Η μαμά μου ήταν μία Παξινού, ίδια. Έμοιαζαν πάρα πολύ. Ήταν πολύ ντροπαλή όσο ζούσε η Παξινού, μετά πήρε τη θέση της κανονικά, απελευθερώθηκε από ένα βάρος. Μάνα-κόρη τρωγόντουσαν σαν τα σκυλιά, αυτά τα θυμάμαι κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη μητέρα του, Ιλεάνα.

Για τον παππού και νονό του, Αλέξη Μινωτή, σημειώνει: «Θαύμαζα την πειθαρχία του, τη γνώση του, την αφοσίωσή του σε αυτό που έκανε. Ήταν πάρα πολύ γυναικάς, η Παξινού τα ‘ξερε. Έβλεπε μία και μου έλεγε: τη βλέπεις αυτήν; Συγγενής σου. Δεν την ενοχλούσε καθόλου. Αυτό νομίζω ότι ήταν μαχαίρι στην καρδιά του: η λαϊκή απήχηση που είχε αυτή και δεν είχε αυτός. Ήταν μια σχέση λατρείας και φοβερής ζήλιας».

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος δε διστάζει να αναφερθεί και στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Αλέξη Μινωτή, όταν ο αείμνηστος ηθοποιός θέλησε να «προσβάλει» τη διαθήκη της συζύγου του, Κατίνας Παξινού. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος στο μυαλό, λες πώς αυτός ο άνθρωπος στις ιδιωτικές του σχέσεις ήταν τόσο σφιχτός; Εγώ δεν είχα τίποτα να χωρίσω με αυτόν και φτάσαμε να χωρίσουμε για τα λεφτά, για τη διαθήκη της γιαγιάς μου».

«Το δικαστήριο που τον πήγα εγώ, επειδή με απέλυσε από το Εθνικό, το έχασα. Τα λεφτά πολλές φορές παίζουν μεγάλο ρόλο στις οικογένειες, δεν είναι μόνο στη δική μου που γίναμε μπάχαλο. Γιατί ο άνθρωπος είναι ηλίθιος, Νάνσυ μου, και δεν καταλαβαίνει ότι πάνω απ’ όλα έχει την υγεία του και ότι η ζωή είναι μικρή και δεν επαναλαμβάνεται… και ότι αυτά δεν έχουν καμία αξία επί της ουσίας» εξομολογείται στη συνέχεια.

«Βλέπουμε τώρα τι γίνεται με το σκάνδαλο Qatar-Gate. Πώς φτάσαμε εκεί; Όταν λέει ο σύντροφος αυτής της κυρίας ότι έκανα ό,τι έκανα για τα λεφτά που δεν τα είχα και ανάγκη, καταλαβαίνεις πού φτάνει η τρέλα του ανθρώπου. Γιατί δεν θα τα πάρεις μαζί σου. Εγώ δεν τον πήγα στα δικαστήρια για τα λεφτά. Τη δεύτερη φορά μας πήγε εκείνος στα δικαστήρια για να «ρίξει» τη διαθήκη της γιαγιάς μου και δεν τα κατάφερε» δηλώνει ο ηθοποιός.

Κλείνοντας το θέμα, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος επισημαίνει: «Το ξέχασα, δεν ξέρω αν μπορώ να τον συγχωρήσω. Ομολογώ ότι αυτό ήταν κάτι που με πλήγωσε αφάνταστα, γιατί δεν βρήκα για ποιον λόγο έγινε. Κι ο Ωνάσης κι ο Νιάρχος που είχαν τόσα λεφτά, τι καταλάβανε;».