Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

"Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας", λέει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη για όλα. Η γιαγιά του Κατίνα Παξινού, η συνάντησή του με την Μαρία Κάλλας, η παρεξήγηση με τον Αλέξη Μινωτή.

«Συνάντησα τη Μαρία Κάλλας πέντε φορές στη ζωή μου λόγω της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή που τη σκηνοθέτησε αρκετές φορές. Ήμουν στο Ντάλας 10 ετών, φοβόμουν την Κάλλας, έριξα ένα σκηνικό στην πρόβα κι εκείνη με πήρε στο καμαρίνι και μου έδωσε λευκή σοκολάτα», είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ανέφερε για την γιαγιά του Κατίνα Παξινού:

«Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μονή που μου έδωσε την ευλογιά της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έκλεψαν τον αναπτήρα και τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό που μου χάρισε η γιαγιά μου. Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε εάν συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας. Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού υπάρχει και το έχω στο σπίτι μου».

«Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας. Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», σημειώνει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Δεν μετανιώνω για τίποτε σε σχέση με τον Μινωτή, φέρθηκε πολύ μικρά!. Του κρατούσα το δάχτυλο για να κοιμηθώ και του είχα μεγάλη αγάπη. Πως αυτή η αγάπη εξελίχθηκε έτσι… ήθελα πάντα να κάνω κάτι που εκείνος δεν ενέκρινε!», κατέληξε ο ηθοποιός.