Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Παίξαμε αυτή τη μεγάλη αποτυχία για λίγο χρονικό διάστημα»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αποκαλύπτει τη θεατρική παράσταση που, όπως αναφέρει ο ίδιος, "πήγε άπατη, άκλαυτη".

Καλεσμένος στην εκπομπή Studio 4 βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την πορεία του στον χώρο του θεάματος, ενώ εξομολογήθηκε τις ανησυχίες και τις αποτυχίες που τον συνοδεύουν κάποιες φορές.

«Αρνήθηκα δύο θεατρικές παραστάσεις φέτος, γιατί δεν μου ταίριαζαν, τις θεωρούσα παρωχυμένες. Η μία παίζεται και με μεγάλη επιτυχία. Είχα όμως καβάτζα το σήριαλ, ότι θα πέφτει από ‘κει ο μπερντές. Μου ‘χει τύχει σε πολύ καλό σενάριο στην τηλεόραση να το κόψουμε εμείς, γιατί δεν πληρωνόμασταν. Πήγαμε στα δικαστήρια, κερδίσαμε και δεν πήραμε τίποτα» αναφέρει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Πολλές φορές ένα έργο ανεβαίνει τώρα και δεν έχει επιτυχία. Ανεβαίνει μετά από 5 χρόνια και σκίζει. Και λες «πώς γίνεται αυτό;». Δεν ήταν η εποχή του. Πόσες φορές λες «πω πω παραστασάρα» κι ανοίγει η αυλαία και είναι 5 άτομα. Μου ‘χει τύχει να είμαστε 20 άτομα πάνω στη σκηνή κι από κάτω 6… για όλη τη σεζόν στο Εθνικό Θέατρο. Παίξαμε αυτή τη μεγάλη αποτυχία για λίγο χρονικό διάστημα» παραδέχεται στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Ήταν ένα έργο που είχε όλα τα εχέγγυα για να σκίσει και πήγε άπατο, άκλαυτο. «Οι Μάσκες», μουσική Μάνου Χατζιδάκι, κοστούμια Διονύσης Φωτόπουλος. Φορούσα ένα υπέροχο κοστούμι του Διονύση με ένα στέμμα και μία μπέρτα τεράστια… μόνος μου το έβαζα, μόνος μου το έβγαζα. Κανείς δεν το ‘βλεπε» εξομολογείται με χιούμορ ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Το ’78 ήταν. Παρτσαλάκης, Χατζησάββας, Καλλιώρας… τεράστιος θίασος. Ό,τι καλύτερο είχε το Εθνικό Θέατρο… ό,τι καλύτερο σε άδεια καθίσματα. Φρίκη, φρίκη!» είπε χαριτολογώντας ο ηθοποιός στο τέλος.