Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η σχέση με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, το Όσκαρ και το κίνημα metoo

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

«Δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι που έχει γραφτεί πριν από 100 χρόνια για να είμαστε political correct. Είναι γελοίο», λέει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη έδωσε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, για την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, αλλά και το κίνημα metoo.

«Το Όσκαρ της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού, βρισκόταν στο μουσείο του δήμου Αθηναίων, μετά έφυγε από εκεί. Το είχε αφήσει εκεί ο «παππούς» μου Αλέξης Μινωτής, που ήταν δεύτερος άντρας της γιαγιάς  μου, αυτόν γνώρισα ουσιαστικά. Επειδή χάλασε το μουσείο, έγινε ειδική αίθουσα Παξινού – Μινωτή. Εκεί ήταν το Όσκαρ.

Έγινε ολόκληρη διαπραγμάτευση από τον αδερφό μου και το πήρε μετά από πολλά χρόνια και μετά έφτασε στα χέρια μου και το έχω στο σπίτι μου. Θα το είχα σε περίοπτη θέση αν ήταν δικό μου, αλλά ήταν της γιαγιάς μου. Το έχω δίπλα σε μία πολυθρόνα σε ένα στρογγυλό τραπέζι μαζί με φωτογραφίες. Την γιαγιά μου την φώναζα πάντα Παξινού, ποτέ γιαγιά.

Η Παξινού μου έλεγε “γιαγιά να πεις την άλλη σου γιαγιά, όχι έμενα”. Και εγώ και η Παξινού ως γιαγιά μου είχαμε μεγάλη αδυναμία ο ένας στον άλλο. Όλοι έλεγαν ότι έχω μέσο και είμαι εδώ λόγω της Κατίνας Παξινού. Ό,τι έκανα, το έκανα μόνος μου», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Για την καριέρα του ως παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είπε: «Όταν βγήκα από την σχολή ήμουν λίγο αγγούρι. Ο Δημήτρης Χορν μου πρότεινε να παρουσιάζω το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ. Παρουσίαζα δελτίο ειδήσεων για 17 χρόνια. Τότε άπλα εκφωνούσαμε τα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχαν συνεντεύξεις και σχόλιο. Έχω κάνει μία φορά συνέντευξη την Άννα Βερούλη και την Σοφία Σακοράφα. Αν κάποιος μπορεί να είναι στην τηλεόραση ας είναι, δεν υπάρχει φραγμός σε τίποτα».

Για το θέατρο αλλά και για το κίνημα metoo, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος δήλωσε: «Μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι στην σκηνή και να παίζει αν μπορεί. Αν δεν είσαι κάλος θα σε ξεράσει η σκηνή από μόνη της. Τα έχουμε τραβήξει όλα στα άκρα όπως και το metoo. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι που έχει γραφτεί πριν από 100 χρόνια για να είμαστε political correct. Είναι γελοίο».