Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ήταν συναισθηματικά δύσκολη για μένα η Eurovision, ήμουν ολομόναχη και άρχισα να κλαίω»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

"Δεν είναι πολύ επαγγελματικό αυτό, ο σχολιασμός όμως από το Κίεβο υπάρχει στην ΕΡΤ για να τον ακούσουμε και τρελάθηκα στο τέλος" θυμάται η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου φιλοξένησε η Φαίη Σκορδά, το μεσημέρι της Πέμπτης, με αφορμή την προσπάθεια της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι» στον β’ ημιτελικό της Eurovision 2024. Η γοητευτική παρουσιάστρια γύρισε πίσω στον χρόνο, όταν το 2005 παρουσίασε τον μουσικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό και κέρδισε η Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το 2005 ήταν η μοναδική φορά που κέρδισε η Ελλάδα, να κάνουμε και τον σταυρό μας! Ήταν η πρώτη φορά που παρουσίασα την Eurovision και τη βραδιά που κάναμε εδώ. Κάναμε επίσης την Euromania, μια εκπομπή που παρουσίαζα κάθε Παρασκευή».

«Κάναμε Eurovision tour και γυρίσαμε την Ευρώπη με την Έλενα Παπαρίζου και μετά ήμουν στο Κίεβο μόνη μου, ολομόναχη, σε αυτό το booth, σχολιάστρια. Στο Κίεβο το 2005, αυτό το θρυλικό έτος. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να πιστεύει κανείς. Το δύσκολο για εμένα ήταν συναισθηματικό».

«Γιατί είχα τέτοιες ελπίδες και ήμουν τόσο βέβαιη ότι πρέπει να κερδίσουμε, ήταν πολύ μεγάλο το στοίχημα και είχαμε δουλέψει τόσο σκληρά με την Έλενα Παπαρίζου και μετά ήμουν ολομόναχη. Άρχισα να κλαίω. Δεν είναι πολύ επαγγελματικό αυτό, να αρχίσεις να κλαις, ο σχολιασμός όμως στην ΕΡΤ από το Κίεβο υπάρχει για να τον ακούσουμε και τρελάθηκα στο τέλος. Το έχασα! Όπως και στους Ολυμπιακούς αγώνες που σχολίαζα για την Σουηδία, άρχισα να κλαίω και με άκουσε όλη η Σουηδία όταν βγήκαν οι Πόντιοι με το νταούλι» πρόσθεσε, επίσης, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην ψυχαγωγική εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ.