Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Έζησα ρατσισμό επειδή είμαι Ελληνίδα»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

"Έχω βιώσει ρατσισμό, σεξισμό όπως πολλές γυναίκες και κάτι σαν ταξική περιθωριοποίηση..." ανέφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 Μαμά-δες για τις δυσκολίες που έζησε ως παιδί στη Σουηδία αλλά και για την σχέση της με την έφηβη πια κόρη της.

«Έχω βιώσει ρατσισμό, σεξισμό όπως πολλές γυναίκες και κάτι σαν ταξική περιθωριοποίηση γιατί έμενα στο πιο γνωστό γκέτο της Σουηδίας, όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες. Ζει και μεγάλη ελληνική μειονότητα εκεί και πολλές φορές το να είσαι φτωχός, σε θεωρούν τεμπέλη ενώ είναι αυτοί που δουλεύουν πολύ σκληρά για τα λιγότερα. Έζησα τον ρατσισμό επειδή είμαι Ελληνίδα. Με αποκαλούσαν «μαυροκέφαλη», που είναι πολύ άσχημο στην Σουηδία αλλά όλα αυτά μου έδωσαν πολλά μαθήματα.

Δεν σου κρύβω ότι είναι και δύσκολος ο ρόλος της μαμάς γιατί εκεί που ήταν σε αγαπώ, σε λατρεύω τώρα είναι κάνε πιο πέρα και κάνε ότι δεν είσαι η μαμά μου. Με πληγώνει και της το λέω επειδή είμαι ειλικρινής» ανέφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για την κόρη της.