Αλέκος Συσσοβίτης: «Ήταν με μία ανάσα αυτός και εγώ με τρεις, αν ήταν σε πανικό θα πνιγόμασταν»

Αλέκος Συσσοβίτης

"Όμως, επειδή δεν είχα αέρα, έπαιρνα τα νερά. Ανέβηκα και πνιγόμουν" δήλωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ανέφερε στο Πρωίαν σε είδον ότι έχει δεχθεί βοήθεια σε ζητήματα υγείας, περιγράφοντας μια εμπειρία που είχε με τον κολλητό του όταν είχαν πάει για κατάδυση.

«Δεν είναι καθόλου φυλετικό αυτό, αλλά εμείς οι άντρες έχουμε μία τάση να ακουμπάμε πάρα πολύ στη φιλία. Έχω πέντε φίλους που μπορώ να πω ότι στις δύσκολες στιγμές θα είναι εκεί. Ήταν σε θέματα υγείας και ρίσκου μεγάλου» ανέφερε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

«Με τον κολλητό μου έχουμε κάνει κατάδυση σε 32 μέτρα και έμεινα από οξυγόνο. Στα 12 μέτρα σχεδόν πνιγόμουν. Λέγεται body breathing. Πηγαίνεις κοντά, παίρνεις τον αναπνευστήρα και εισπνέεις. Όμως, επειδή δεν είχα αέρα, έπαιρνα τα νερά. Ανέβηκα και πνιγόμουν. Αν δεν είχε την ανάλογη ψυχραιμία, αυτός με μία ανάσα κι εγώ με τρεις και ήταν σε πανικό, θα πνιγόμασταν κι οι δύο. Ήμασταν σε 32 μέτρα βάθος. Εκεί καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από εσένα και τον άλλον κι από αυτό είμαστε εξαρτημένοι, την αλληλεγγύη. Θα έλεγα ότι του χρωστώ τη ζωή μου» εξομολογήθηκε ο Αλέκος Συσσοβίτης.