Αλέκος Συσσοβίτης: «Εκνευρίστηκα όταν το διάβασα…»

«Το παρελθόν το οποίο έχει ξεχαστεί από τον κόσμο, το φέρνει στην επιφάνεια...»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ για την υποκριτική, την άσκηση, την εμφάνιση, την Μύκονο αλλά και την κριτική.

Για τα μαλλιά του

«Αν θεωρήσουμε ότι το 80% των αντρών χάνει μαλλί… Θα πρέπει να δούμε τα θετικοαρνητικά αυτής της χασούρας. Το θετικό είναι ότι ο άντρας που χάνει μαλλιά έχει υψηλή τεστοστερόνη, άρα το εκμεταλλεύονται οι γυναίκες. Εννοείται ότι πρέπει να ταυτιστείς με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο πρόβλημα έχουν οι γυναίκες με την προσωπική τους εμφάνιση όταν περνάνε τα χρόνια. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να γεράσει. Αλλά μετά από κάποια περίοδο συμβιβάζεσαι με αυτό και καταλαβαίνεις ότι πρέπει να σκέφτεσαι πολύ πιο ώριμα, σοφά και να πεις ότι το χρόνο δεν τον σταματάει κανείς. Οπότε γιατί και εγώ να μη δεχτώ μια καινούργια εικόνα μου. Στην αρχή με δυσκόλεψε, αλλά μου έκανε και καλό. Κατάλαβα ότι πρέπει να τιθασεύσω τον ναρκισσισμό μου και να δω και κάποια άλλα πράγματα διαφορετικά.»

Για την κριτική
Υπάρχει αυτή η κριτική που λες και υπάρχει και η πικρόχολη γιατί διάβαζα ένα κομμάτι για σένα σχετικά παλιό, ότι ο Αλέκος επειδή είναι όμορφος και γυμνασμένος και έχει και ένα λαμπερό παρελθόν, σου δίνει την εικόνα όχι ενός ανθρώπου που είναι ταγμένος στην τέχνη αλλά ενός ηλιοκαμένου μπάρμπαν στην Μύκονο.

«Εκνευρίστηκα όταν το διάβασα γιατί καταρχάς εκτίθεται ο ίδιος. Από τη στιγμή που εγώ εδώ και είκοσι χρόνια έχει δείξει το βιογραφικό μου είκοσι πάρα πολύ ισχυρές θεατρικές δουλειές, ασχέτως πόσο καλός ήμουν ή όχι και το μικρότερο glamour αμαρτωλό παρελθόν το οποίο έχει ξεχαστεί από τον κόσμο, το φέρνει στην επιφάνεια, μόνο ο ίδιος πιάστηκε αδιάβαστος και του το είπα και στο τηλέφωνο. Του λέω συγγνώμη αλλά δεν έχεις διαβάσει το βιογραφικό μου. Του λέω «μάγκα εκτέθηκες».»

Για το αν νιώθει πως έμεινε στο ράφι
«Είναι και μια αλήθεια αυτό που έλεγαν παλιά ότι οι ωραίοι άνθρωποι μένουν στο ράφι. Γιατί όταν είσαι ωραίος ή ωραία έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις. Δεν αισθάνομαι ότι έχω μείνει στο ράφι. Εξαρτάται τι ονομάζει κανείς ράφι. Έχω δει παντρεμένους φίλους μου που πραγματικά είναι στο ράφι. Βλέπεις ένα τέλμα, μία αδράνεια. Ράφι είναι αν είσαι ή δεν είσαι εξελίσσιμος άνθρωπος. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι πλασμένοι για τα ίδια πράγματα.»