Αλέκα Κανελλίδου: «Ποτέ δεν κυνήγησα την καριέρα, γι’ αυτό δεν έγινα ούτε πλούσια ούτε ιδιαιτέρως διάσημη»

Αλέκα Κανελλίδου

"Πολλές φορές έχω ακούσει να με λένε απόμακρη. Δεν είμαι απόμακρη. Ευτυχώς ή δυστυχώς - τα έχω δει και τα δύο αυτά στη ζωή μου - είμαι επιλεκτική", εξομολογείται η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης μιλά η Αλέκα Κανελλίδου. Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η σπουδαία ερμηνεύτρια ανοίγει την καρδιά της στο Στούντιο 4 και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της ζωής και της καριέρας της στη μουσική.

«Όταν ξεκίνησα ως τραγουδίστρια, απευθυνόμουν περισσότερο στον έρωτα μεταξύ των ανθρώπων. Μεγαλώνοντας ανακαλύπτεις και άλλους έρωτες: για τα ζώα, τη φύση, τα ταξίδια. Κι αυτά είναι ζωή», δηλώνει η Αλέκα Κανελλίδου.

«Του χρόνου το «Άσε με να φύγω» γίνεται 50 χρόνων. Όταν έγινε αυτό το τραγούδι, γράφτηκε με μία ανεμελιά της νιότης. Εγώ, πίστεψέ με, ανοίγω την πόρτα και φεύγω από μόνη μου. Δεν βρίσκω τον λόγο να στέκομαι. Δεν είναι εύκολο πράγμα, βέβαια, αλλά πρέπει να γίνεται, ειδικά εάν έχεις παιδιά», απαντά σε σχετική ερώτηση η δημοφιλής ερμηνεύτρια.

«Εγώ ήμουν εργαζόμενη, μπορούσα να ζήσω το παιδί μου και να πάω παρακάτω. Δεν ήμουν υποχρεωμένη να μείνω σε έναν γάμο ντε και καλά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω πει τόσα πολλά όχι, έχω συμβιβαστεί κι εγώ όπως όλους τους ανθρώπους σε ορισμένα πράγματα. Έχω πει όμως όχι όσον αφορά το είδος της μουσικής που υπηρετώ, που μου άρεσε από μικρή. Δεν προχώρησα να πάω σε ένα πιο εμπορικό είδος, που να απευθύνεται στον πολύ κόσμο», παραδέχεται η Αλέκα Κανελλίδου σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Δεν κάνω πολλές παρέες με τους ανθρώπους της δουλειάς μου, ήταν όλοι συνήθως εκτός δουλειάς και τα χώριζα αυτά τα δύο πράγματα. Πολλές φορές έχω ακούσει να με λένε απόμακρη. Δεν είμαι απόμακρη. Ευτυχώς ή δυστυχώς – τα έχω δει και τα δύο αυτά στη ζωή μου – είμαι επιλεκτικό άτομο», εξομολογείται η Αλέκα Κανελλίδου.

«Ποτέ δεν τραγούδησα στο Ηρώδειο, γιατί ίσως δεν έτυχε, δεν με πρότειναν ποτέ. Ποτέ δεν κυνήγησα την καριέρα, είμαι μίας άλλης γενιάς. Βγήκαμε σε αυτό το επάγγελμα από αγάπη, από τρέλα. Όχι για να γίνουμε διάσημοι και πλούσιοι. Γι’ αυτό και δεν γίναμε ούτε πλούσιοι, ούτε ιδιαιτέρως διάσημοι», καταλήγει με χιούμορ η σπουδαία ερμηνεύτρια.