Αίας Μανθόπουλος: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση και η αναφορά στη θεία του, Ειρήνη Παππά

Αίας Μανθόπουλος

"Ήταν μια ιστορία που δεν με άφηναν ήσυχο κάποτε και το ανανέωσαν τώρα", έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2022 ο ηθοποιός.

Με αφορμή τον θάνατο της ηθοποιού, Ειρήνης Παππά, ο Αίας Μανθόπουλος είχε εμφανιστεί μέσω Skype στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο γνωστός ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, είχε αναφερθεί τότε στα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που λάμβανε από τον κόσμο.

«Έχασα τη θεία μου αλλά νομίζω πως ήταν ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε όλη την Ελλάδα. Μόνο από τα σχόλια που διάβαζα στα social media δεν έχω λόγια εγώ να πω. Μόνο δηλαδή αυτά που γράφουν οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι πραγματικά την είχε αγαπήσει πάρα πολύ ο ελληνικός λαός για το ταλέντο, την ομορφιά, τις πολιτικές της θέσεις», δήλωνε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης ο Αίας Μανθόπουλος.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έλεγε ψέματα, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα έχει πάει να συναντήσει τους υπολοίπους. Δυστυχώς όμως είχαμε και κάποια φαινόμενα σε έντυπα, ακόμα δεν την σκέπασε το χώμα, να παρουσιάζονται διάφοροι ως επίδοξοι γιοι και κόρες. Διάφορες κακόβουλες φαντασιώσεις.

Ήταν μια ιστορία που δεν με άφηναν ήσυχο κάποτε και το ανανέωσαν τώρα», ανέφερε στη συνέχεια για την παλιά ιστορία που απασχόλησε πριν από πολλά χρόνια τον Τύπο μιας γυναίκας η οποία διεκδικούσε να την αναγνωρίσει η Ειρήνη Παπά ως κόρη της.

«Η Ειρήνη ήταν μια γυναίκα που έβγαινε από τα στερεότυπα, μια δωρική και σεβαστή μορφή, που έφυγε από τα όρια της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος ο οποίος έφυγε και σε άλλες σφαίρες με το ταλέντο, την δουλειά και τη διεθνή αναγνώριση που είχε.

Ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο τον είδα πιο συχνά όταν ήμουν πολύ μικρός παρά όταν μεγάλωσα. Γιατί πάντα έλειπε σε κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι ή είχε κάπου γύρισμα. Στην Τυνησία, στην έρημο με τον Άντονι Κουίν για να κάνει τον Μωάμεθ και το μεσημέρι μπορεί να τρώγαμε μαζί στο σπίτι.

Πιο πολύ την έζησε ο κύριος Μανουσάκης και λόγω ηλικίας. Ήταν και η επταετία στη μέση που δεν μπορούσε να γυρίσει στην Ελλάδα. Εγώ γεννήθηκα το ‘62. Τα τελευταία χρόνια ήξερα ότι την φρόντιζαν αλλά επαφή σαν αυτή που είχαμε παλιά δεν είχα. Τελευταία φορά την είδα πριν από την πανδημία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αίας Μανθόπουλος.