«Αυτός ο ρόλος ήταν για εμένα»

«Μπορεί να μη με συμπαθούν»

Η ηθοποιός Νέλλη Γκίνη την οποία φέτος απολαύσαμε μέσα από το ρόλο της «μητέρας» του Θανάση στο «Κάτω Παρτάλι» σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΕΓΩ! και τον Γιάννη Βίτσα μιλά για το επάγγελμά της και το κατα πόσο στα 37 χρόνια της πορείας της σε αυτό δέχτηκε πόλεμο, αλλά και για τους γάμους και το παιδί που έκανε…

Δεχτήκατε πόλεμο στην πορεία σας;

Δέχτηκα και ακόμη δέχομαι. Εκδηλωνόταν και τότε όπως και τώρα με ατελείωτες κλειστές πόρτες από ανθρώπους που θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ. Πολλές φορές έχω πει, για παράδειγμα «Αυτός ο ρόλος ήταν για εμένα. Γιατί δε με σκέφτηκε ο Αλέξανδρος;» (σ.σ. Ρήγας) Έχω εκφράσει και στον ίδιο μάλιστα αυτό το παράπονο, όπως και στον Μιχάλη Ρέππα επίσης.

Τι σας απάντησαν ;

Είναι ευγενέστατα παιδιά και τα δύο. Μπορεί να μη με συμπαθούν. Το ότι αρέσουν σε μένα δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Εγώ γεννήθηκα και θα πεθάνω έχοντας στο DNA μου καταγεγραμμένη την τέχνη. Δεν τραγουδούσα ούτε έκανα θέατρο για να αποκτήσω χρήματα ή να γίνω κάποια. Το γεγονός ότι κατάφερα να ξεχωρίσω στον κόσμο είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Συγκινούμαι όταν με σταματούν στο δρόμο και μου μιλούν με αγάπη και τρυφερότητα. Με πληρώνουν και με χειροκροτούν ακόμη και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια πορείας.

Υπήρξατε αυτοκαταστροφική;

Πολύ. Η αυτοκριτική μου ήταν φοβερή. Ήμουν ένας μοναχικός καβαλάρης. Αυτό έδειξε και η πορεία της ζωής μου. Επέλεξα να φέρω στον κόσμο μόνη μου ένα παιδί από τρελό έρωτα. Το μεγάλωσα χωρίς καμία βοήθεια. Έκανα ό,τι πίστευα χωρίς να υπολογίζω το κόστος.

Το απόλυτο gossip της εποχής μάλιστα ήταν ότι δεν αποκαλύψατε ποτέ το όνομα του πατέρα. 

Έψαχναν όντως να βρουν ποιος είναι ο πατέρας του Μάριου. Είμαι φοβερά παρορμητικό άτομο, αλλά αληθινή. Ο γάμος δε μου ταίριαξε Τον τόλμησα δυο φορές. Την πρώτη διήρκησε εννέα μήνες και τη δεύτερη μόλις δεκαπέντε ημέρες. 

Είναι φοβερό ότι παντρευτήκατε για δεκαπέντε ημέρες.

Ταλαιπώρησα έναν άνθρωπο χωρίς να φταίει. Ήταν παρόμηση της στιγμής. Ο γάμος στην πραγματικότητα ήταν λευκός. Ήθελα να εκδικηθώ κάποιον άλλο. Είχα ωστόσο την τιμιότητα να ξεκαθαρίσω τα συναισθήματα μου στο «σύζυγο» μου και εκείνος δέχτηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο. Δεν τον εκμεταλλεύτηκα.

Διαβάστε ακόμα:

Νέλλη Γκίνη: «Είχα δύο ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες»