Αφροδίτη Γραμμέλη: «Εγώ το έχω ζήσει, τότε δεν τολμούσαμε να σκεφτούμε να τους καταγγείλουμε»

Αφροδίτη Γραμμέλη

"Θύματα είναι μόνο οι κυρίες που κατήγγειλαν; Όχι. Έχετε ακούσει από τότε άλλες καταγγελίες ή να γίνεται κάτι; Πού είναι η συνέχεια;", σχολίασε για το #Metoo η Αφροδίτη Γραμμέλη.

Στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της δημοσιογραφίας και των media αναφέρθηκε η Αφροδίτη Γραμμέλη στον αέρα του ΣΚΑΪ. Η γνωστή τηλεκριτικός, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις της Εύης Φραγκάκη στην εκπομπή, θέλησε να ανοίξει το ζήτημα στο πάνελ της Φαίης Σκορδά.

«Εμένα με σόκαρε αυτό που περιέγραψε ως δεδομένο πια στη δουλειά μας, ότι πρέπει να ζούμε με την ιδέα ότι θα παρενοχληθούμε κι ότι αυτό είναι μέσα στη ροή μας. Είπε ότι αν ανοίξουν τα στόματα στη δική μας δουλειά, θα κλείσουν πολλοί όμιλοι. Αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι πολύ γενικευμένο», σχολιάζει η Αφροδίτη Γραμμέλη.

«Είναι συγκλονιστικό. Δεν ανοίγει ρουθούνι, εμείς απλά βλέπουμε το βίντεο, κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να παρενοχλούν κι όλα καλά», τόνισε από την πλευρά της η Έλενα Χριστοπούλου.

«Δεν είναι μόνο ο χώρος του θεάτρου και της τηλεόρασης, απλώς είναι αυτοί που έχουν τα φώτα επάνω τους και μπορεί να βγει κάτι που να έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι γνωστά τα πρόσωπα.

Στις περισσότερες συνεντεύξεις που έπαιρνα την περίοδο του #metoo από ηθοποιούς, όλοι μου έλεγαν: γιατί δεν λέτε για τα δικά σας; Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Το θέμα είναι να αλλάξει η αντιμετώπιση», επισημαίνει η Φαίη Σκορδά για το θέμα.

«Είναι σαν να συναινούμε τώρα. Αν μία μητέρα βλέπει την Εύη Φραγκάκη να καταγγέλλει αυτά τα πράγματα και η κόρη της τής πει ότι θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, τι θα της απαντήσει; Ονόματα δημοσιογράφων και διευθυντών δεν έχουν ακουστεί, οπότε: μια τρύπα στο νερό θα πω εγώ», τόνισε η Έλενα Χριστοπούλου.

«Φυσικά και συνεχίζονται αυτές οι συμπεριφορές στον χώρο. Απλώς πλέον είναι πιο προσεκτικοί οι θύτες. Μόνο αυτοί που κατηγορήθηκαν είναι; Όχι και το ξέρουμε όλοι. Θύματα είναι μόνο οι κυρίες που κατήγγειλαν; Όχι. Έχετε ακούσει από τότε άλλες καταγγελίες ή να γίνεται κάτι; Πού είναι η συνέχεια; Από ένα σημείο και μετά, το είδαμε ως θέαμα.

Δεν θα έρθουν σε μένα, με φοβούνται λίγο, αλλά δεν είναι θέμα ηλικίας. Εγώ το έχω ζήσει… και σε εφημερίδες το ‘χω ζήσει. Και τότε δεν τολμούσαμε να σκεφτούμε να καταγγείλουμε… ασ’ το», αποκάλυψε στο κλείσιμο του θέματος η Αφροδίτη Γραμμέλη.