Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Βαρουφάκης είναι απαράδεκτος γιατί…»

«Ο Τσίπρας εμφανίστηκε σαν τον λέτσο»

Χείμαρρος ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Πρωινό με καυστικά σχόλια για το ντύσιμο τόσο του Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και του Αλέξη Τσίπρα και βασική ένσταση γύρω από το γεγονός πως δεν φορούν γραβάτα.

«Πρώτα από όλα σε κανένα μήνα ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δε θα μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, καλύτερα να είμαστε με γραβάτα από τώρα να είμαστε συνεννοημένοι. Δε θα μας σώσει η γραβάτα, αλλά μη μοιάζουμε και νομίζουν ότι είμαστε ο Τσίπρας και μας κυνηγάνε κι εμάς. 

Εγώ δεν διανοούμαι να μπαίνω στη Βουλή και να μη φοράω γραβάτα.

Ο Βαρουφάκης είναι απαράδεκτος γιατί προκαλεί φασαρία με το ντύσιμο του, δείχνει ασέβεια σε όλους τους άλλους και προσθέτει κι άλλον έναν λόγο για να τον αντιπαθούν. Σε ανθρώπινο επίπεδο μπορεί να ντυθεί όπως θέλει, ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, πρέπει να ντύνεται όπως οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών.

Ένας από τους βασικούς λόγους που έχει δίκιο ο Μηλιός στο άρθρο του, πράγματι ο Βαρουφάκης τα έκανε θάλασσα, είναι και το ντύσιμο του. Να σας φέρω ένα παράδειγμα, στην εκκλησία μπορείς να μπεις σε σαγιονάρες και μαγιό, στο καζίνο μπορείς να μπεις χωρίς γραβάτα; Το ίδιο και στο Eurogroup! Όπως δεν πας στην εκκλησία με σαγιονάρα και μαγιό, έτσι δεν μπορείς στη Βουλή χωρίς γραβάτα.

Ο Τσίπρας εμφανίστηκε σα τον λέτσο.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ακόμα και την πρόσφατη δική του εμφάνιση στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6», με ζιβάγκο και ορειβατικά μποτάκια:

«Στον ΣΚΑΪ συνέβη το εξής… είχα πάει στα χιόνια, είχα ξεχάσει ότι θα βγω στον ΣΚΑΪ. Με πήραν τηλέφωνο, ήμουν στην Πεντέλη στα χιόνια και μου λένε σας περιμένουμε σε 20 λεπτά στο στούντιο, οπότε πήγα όπως ήμουν ντυμμένος για τα χιόνια.»