5 χρόνια zappIT… 5 χρόνια στιγμές τηλεόρασης στο διαδίκτυο…

Οι εορταστικές μας σκέψεις...

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τη δημιουργία και τη «γέννηση» του πολύχρωμου μας zappIT κι εγώ κάθομαι απέναντί του και πρέπει να στριμώξω σε μερικές γραμμές όλα αυτά που βρίσκονται όμορφα ανακατεμμένα στο κεφάλι μου… Πρόσωπα, εικόνες, συναισθήματα, εκπομπές, ήχοι, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, γέλια, δάκρυα, ξενύχτια, άγχος, κριτικές, ικανοποίηση, απογοήτευση, δημιουργία, κούραση, νούμερα τηλεθέασης και κυρίως τηλεόραση… πολύ τηλεόραση!

«5 χρόνια zappIT, 5 χρόνια στιγμές τηλεόρασης στο διαδίκτυο»… πέντε χρόνια δικές μας στιγμές, εμείς… εσείς… και οι πρωταγωνιστές του κουτιού που εξακολουθεί να παραμένει μαγικό. Ένα μέσο που λατρεύουμε να μισούμε και που χωρίς αυτό δεν κάνουμε. Πέντε χρόνια συλλέγουμε στιγμές τηλεόρασης και τις μεταφέρουμε στο πιο εθιστικό μέσο της εποχής, το διαδίκτυο. Για ποιο λόγο; Γιατί έτσι μας αρέσει… γιατί έτσι σας αρέσει! Άλλωστε, η τηλεόραση είναι πολλές φορές ένας μικρόκοσμος της πραγματικής μας ζωής, ίσως πιο λαμπερός, πιο υπερβολικός και ψεύτικος, αλλά είναι ένα κομμάτι δικό μας.  

Τα χρόνια αυτά που ζούμε είναι δύσκολα και όλοι αναζητούμε λίγες στιγμές χαράς, χαλάρωσης, γέλιου και αισιοδοξίας. Αυτή την εικόνα του zappIT έχω στο μυαλό μου, μια ηλεκτρονική σελίδα που σε βγάζει από την καθημερινότητα και ξαναφέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Έτσι συνεχίζουμε…

Χρόνια πολλά zappIT! 

Γιώργος Σκρομπόλας

—————

Είχα την τύχη να βρεθώ στο zappIT στους πρώτους μήνες της ζωής του, όταν ακόμα ήταν ένα μωρό που αναρωτιόσουν πως πρέπει να του συμπεριφερθείς και εκείνο σίγουρα σε ξάφνιαζε κάποιες φορές με τα όσα σου έδινε πίσω. Έπειτα χαθήκαμε, αλλά ήθελα να μαθαίνω τα νέα του, να βλέπω φωτογραφίες και φυσικά βίντεο. Όταν το συνάντησα ξανά από κοντά είχε διαμορφώσει ήδη το χαρακτήρα του, είχε άποψη και ανθρώπους που το εμπιστεύονται. Έκτοτε πορευόμαστε μαζί με εκείνο και με εκείνους με μια μικρή καθημερινή αγωνία κανείς να μην απογοητεύσει κανέναν.

Το zappIT έκλεισε 5 χρόνια ζωής. 5 χρόνια που εμείς πίσω από τις οθόνες μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο σε εσάς τους αναγνώστες μας ό,τι συμβαίνει στην τηλεόραση και γύρω από αυτή. 5 χρόνια που εσείς οι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που διαμορφώνετε την τηλεόραση μπορεί κάποτε να νομίζετε πως έχετε βρει κακό μπελά, αλλά αν κάποιος με παρακολουθούσε 5 χρόνια πραγματικά θα ήθελα να ξέρω την άποψη του για μένα… και μετά θα έπαιρνα το 100 γιατί είναι stalker!!

5 χρόνια στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης, ανατροπών, εντάσεων αλλά και γλυκών στιγμών. Κάπως έτσι θα συνεχίσουμε ισορροπώντας ανάμεσα στην εικόνα και στις λέξεις. Κι έχουμε ακόμα πολλά να πούμε και κυρίως να δούμε…

Happy birthday zappIT!

Λία Παππά

—————

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες επικρατεί ένας γλυκός «πανικός» στο γραφείο, για τα πέμπτα γενέθλια του zappΙΤ. Νιώθω, απόλυτα το πως αισθάνονται οι άνθρωποι του site -καθώς εγώ είμαι νεότερο μέλος της παρέας- βλέποντας το «παιδί» τους να… μεγαλώνει. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω να νιώθω πώς αποτελώ ένα μικρό γρανάζι στη μηχανή, ένα αναπόσπαστο κομμάτι, ένα μέλος της οικογένειας του zappΙΤ. Και χρησιμοποιώ τον όρο «οικογένεια», διότι έτσι λειτουργούμε, αλλά πάνω απ' όλα έτσι αισθανόμαστε. Αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη μέρα που ήρθα. Προερχόμενος από έναν άλλο χώρο, δεν ήξερα τι θα συναντήσω, μπαίνοντας σε μονοπάτια που δεν τα είχα… περπατήσει στο παρελθόν.

Ένιωσα ακριβώς το ίδιο άγχος που είχα στο πρώτο μου επαγγελματικό ξεκίνημα στα 18. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε, αλλά και πάλι είχα αυτό το άγχος για το άγνωστο… Για το τι θα αντικρίσω… Για το πως θα με υποδεχτούν… Για το πως θα «δέσω» στην υπόλοιπη ομάδα…Αυτό, λοιπόν, που συνάντησα στο γραφείο του zappΙΤ ήταν μια πραγματική οικογένεια που με δέχτηκε στην αγκαλιά της και μου έδωσε να καταλάβω ότι θα βρίσκεται δίπλα μου. Κι επίσης μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Γάλλος συγγραφέας Jean de La Bruyere είχε πει κάποτε: «Κάθε εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνη, αν δεν είναι ολοκληρωτική». Εγώ, λοιπόν, νιώθω ότι με εμπιστεύτηκαν ολοκληρωτικά και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκομαι εδώ και αυτή τη στιγμή καταγράφω τις σκέψεις μου. 

Χρόνια πολλά στο αγαπημένο μας zappit!

Φίλιππος Αντωνίου