360°: Ο σκοτεινός κόσμος του τράφικινγκ

Απόψε τα μεσάνυχτα στον Alpha...

«Μου είπε ότι έπρεπε να του δώσω οτιδήποτε υπήρχε στην τσάντα μου. Προσπάθησα να αρνηθώ και με χαστούκισε. Με έδειρε… Πήρε όλα μου τα χαρτιά, κλείδωσε την πόρτα και επέστρεψε μετά από 2-3 μέρες. Είπε ότι θα εργαζόμουν για εκείνον και το αφεντικό του εννοώντας ότι έπρεπε να βγω έξω, να κοιμάμαι με άντρες και να φέρνω σε εκείνον χρήματα. Από τη στιγμή που δεν δέχτηκα έμεινα εκεί και μετά άρχισαν να με επισκέπτονται άντρες».

Σπάνια, ένα θύμα σωματεμπορίας σπάει τη σιωπή του μπροστά σε τηλεοπτικό φακό. Ιδίως, όταν η υπόθεση αφορά την κατά συρροή σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίησή του. Η εκπομπή «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου αποκαλύπτουν τον σκοτεινό κόσμο του τράφικινγκ, του σκλαβοπάζαρου του σεξ, μέσα από την ιστορία της Μάρθας, της κοπέλας που βρέθηκε από την χώρα της στην Αφρική σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας, για να εκδίδεται προς όφελος των προαγωγών και διακινητών της.

Η Μάρθα μιλάει για έλληνες «πελάτες» που συνευρέθηκαν μαζί της ενώ αυτή τους είχε πει με τον τρόπο της ότι ήταν θύμα σωματεμπορίας: «Κάποιοι έλεγαν ‘πλήρωσα και δεν με νοιάζει’. Μία φορά που ήμουν μόνη προσπάθησα να αποδράσω από το παράθυρο, εκείνος με κατάλαβε και μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Απόκτησα μία ουλή στο κεφάλι από αυτό».

Στην κάμερα της εκπομπής μιλάνε και ειδικοί που έχουν μελετήσει θέματα σεξ τράφικινγκ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ρυθμίσεων και ελέγχων στον χώρο της πορνείας λειτουργεί ως «θερμοκήπιο» όπου διοχετεύονται τα θύματα σωματεμπορίας. Οι «360ο» επισκέφθηκαν επίσης το μοναδικό νόμιμο πορνείο που λειτουργεί στην Αθήνα.