«33 Ψυχές» σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στο STAR

Η δραματική βιογραφική ταινία «The 33» έρχεται την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 22:10 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star.

Η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από το έδαφος επί 69 ημέρες, μετά την κατάρρευση του μεταλλωρυχείου στο Σαν Χοσέ. Παράλληλα, μας μεταφέρει, για πρώτη φορά, τα όσα συνέβησαν μέσα στο μεταλλωρυχείο, καταγράφει το χρονικό της καταστροφής και παρακολουθεί τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν τους 33 μεταλλωρύχους και να τους απεγκλωβίσουν.

Το σενάριο βασίζεται στο τηλεοπτικό σχετικό αφιέρωμα του Χοσέ Ριβέρα και το βραβευμένο μυθιστόρημα με τίτλο «Deep Down Dark» του Χέκτορ Τόμπαρ, πρώην αρχισυντάκτη της Los Angeles Times σε Αργεντινή και Μεξικό. Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο της Ένωσης Βιβλιοκριτικών.

[dfp_ads id=236982]

Η ταινία, που γυρίστηκε σε πραγματικά μεταλλωρυχεία σε Κολομβία και Χιλή, παρακολουθεί τις συγκινητικές προσωπικές ιστορίες πίσω από το τραγικό ατύχημα ενώ «φιλοξενεί» και αρκετούς από τους ρεπόρτερ, που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός. Η διάσωση τους έγινε είδηση σε όλο τον κόσμο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίου τηλεθεατών παγκοσμίως. Η δραματική ιστορία των 33 μεταλλωρύχων αποτελεί τη μακροβιότερη ιστορία επιβίωσης στα έγκατα της Γης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πατρίτσια Ρίγκεν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αντόνιο Μπαντέρας, Ζιλιέτ Μπινός, Μάριος Κάσας, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Ροντρίγκο Σαντόρο, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέιμς Μπρόλιν, Κέιτ Ντελ Καστίγιο, Κόουτ Ντε Πάμπλο, Ναόμι Σκοτ