32 παραστάσεις διαθέσιμες online από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

"Μένουμε σπίτι" με πολιτισμό και ξεχωριστές παραστάσεις...

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία που το θέατρο πλήττεται στον πυρήνα του, δηλαδή τη ζωντανή συνάντηση με το κοινό, το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο κανάλι του στο YouTube με ελεύθερη πρόσβαση για όλους προσφέρει μια σειρά από προηγούμενες παραστάσεις του.

«Από τις 200 και πλέον παραστάσεις που έχουμε παρουσιάσει στην 23χρονη πορεία μας, από το 1997 μέχρι σήμερα, κάνουμε εδώ μία ενδεικτική επιλογή, που όμως καλύπτει ένα ευρύ ρεπερτόριο για όλες τις ηλικίες. 32 παραστάσεις έχουν ήδη ανέβει στο YouTube, ενώ θα προστίθενται κι άλλες το επόμενο διάστημα» αναφέρει το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Μοναδικός σκοπός αυτής της κίνησης είναι η διατήρηση της επικοινωνίας με τους θεατρόφιλους που μένουν σπίτι – όπως όλοι μας αυτές τις μέρες – και η παροχή της δυνατότητας πρόσβασης στο καλό θέατρο για όποιον το επιθυμεί, παρά τα αναγκαία για τη δημόσια υγεία περιοριστικά μέτρα.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους καλλιτεχνικούς συντελεστές – δημιουργούς των παραστάσεων, καθώς και όλους τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην καταγραφή τους, ώστε να έχει διατηρηθεί μια γεύση από τις δημιουργίες της πλέον εφήμερης όλων των τεχνών» σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα του θέατρου.

Οι βιντεοσκοπημένες παραστάσεις προσφέρονται στο κοινό με την επίγνωση ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τη μοναδική εμπειρία του μοιράσματος αισθήσεων, σκέψεων και συναισθημάτων που προσφέρει το ζωντανό θέατρο.

Και με την ελπίδα ότι σύντομα θα συναντηθούμε ξανά στους θεατρικούς χώρους με υγεία και ασφάλεια.